• Food

    Παραδοσιακή συνταγή για καγιανά από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Παραδοσιακή συνταγή για καγιανά από τον Άκη Πετρετζίκη


    Μια ελληνική παραδοσιακή συνταγή για καγιανά ή στραπατσάδα από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Εύκολο και νόστιμο πρωινό, ορεκτικό ή σνακ με ντομάτες, αυγά και φέτα πάνω σε ψωμί. Ιδανικό για όλες τις ώρες!

    Δείτε τη συνταγή:

    Συστατικά

    • 1 κρεμμύδι, ξερό
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 500 γρ. ντομάτες
    • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
    • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
    • 1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
    • 1 κ.γ. βασιλικό, φρέσκο
    • 1 κ.γ. πάπρικα
    • 1/2 κ.γ. κύμινο
    • 4 αβγά, μεσαία
    • 50 γρ. φέτα
    • πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    • 100 γρ. ρόκα
    • 6 ντοματίνια
    • 4 φέτες ψωμί, ψημένες
    • 20 γρ. φέτα
    • ελαιόλαδο, λίγο
    • πιπέρι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ώστε να κάψει καλά.
    • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια 0,5 εκ.
    • Προσθέτουμε στο τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι.
    • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
    • Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη και πετάμε τις φλούδες.
    • Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και μόλις λιώσει σβήνουμε με το βαλσάμικο.
    • Μόλις εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το κύμινο, την πάπρικα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία από τις ντομάτες.
    • Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε πιπέρι, λίγο θυμάρι και ρίγανη.
    • Ανακατεύουμε τα αβγά με ένα πιρούνι ίσα ίσα για να σπάσουν οι κρόκοι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
    • Ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται τα αβγά και μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται στο τηγάνι, αφαιρούμε από τη φωτιά.
    • Τρίβουμε τη φέτα με τον τρίφτη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Για το σερβίρισμα

    • Απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής τη ρόκα και τα τοματίνια κομμένα στη μέση.
    • Βάζουμε από πάνω 4 φέτες ψωμί ψημένο και απλώνουμε πάνω σε κάθε ψωμί το μείγμα από το τηγάνι.
    • Τρίβουμε από πάνω τη φέτα, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και σερβίρουμε.

    Δείτε το βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Ντομάτες γεμιστές από τον Άκη Πετρετζίκη

    Λαχταριστά κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ