• Food

    Λαχταριστά κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Λαχταριστά κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές από τον Άκη Πετρετζίκη


    Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές.

    Φτιάξτε το κλασικό και αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων με σάλτσα γιαουρτιού!

    Συστατικά

    • 150 γρ. ψωμί τριμμένο
    • 600 γρ. κιμά χοιρινό
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 1/2 ματσάκι δυόσμο
    • 1 αβγό, μεσαίο
    • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική, προαιρετικά
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 500 γρ. πατάτες
    • 600 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
    • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι.
    • Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στο μπολ.
    • Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το αβγό, προαιρετικά τη μαγειρική σόδα, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια.
    • Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, θα φτιάξουμε περίπου 28-30 τεμάχια, και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αλεύρι. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με αλεύρι.
    • Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι τινάζοντας τα κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι.
    • Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν χρώμα.
    • Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τηγανίζουμε σε μια φριτέζα ή σε ένα τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο.
    • Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
    • Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.

    Δείτε τη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη:

    Διαβάστε επίσης:

    Cupcakes με 4 υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ