• Food

    Ντομάτες γεμιστές από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ντομάτες γεμιστές από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ντομάτες γεμιστές από τον Άκη Πετρετζίκη


    Ο Άκης Πετρετζίκης αποκαλύπτει τα μυστικά για πεντανόστιμες ντομάτες γεμιστές

    Μια κλασική συνταγή για ένα από τα αγαπημένα ελληνικά λαδερά φαγητά! Συνοδεύστε με φέτα και ψωμί!

    Συστατικά

    • 4 ντομάτες
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι
    • 100 γρ. ρύζι γλασέ
    • 350 γρ. νερό
    • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
    • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

    Για το σερβίρισμα

    • 100 γρ. φέτα
    • φέτες ψωμί
    • φύλλα δυόσμου

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το καπάκι από τη βάση τους, όχι από το κοτσάνι. Είναι καλύτερο να κόψουμε αυτήν την πλευρά γιατί χωράει περισσότερη γέμιση.
    • Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες από τη σάρκα τους. Προσπαθούμε να μη δημιουργήσουμε τρύπες και φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε.
    • Βάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες σε ένα μπολ και ψιλοκόβουμε τα κομμάτια που ίσως είναι μεγαλύτερα.
    • Τοποθετούμε τις ντομάτες στο ταψί ακουμπώντας τες από τη μεριά του κοτσανιού.
    • Αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με το μισό ελαιόλαδο.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
    • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
    • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
    • Προσθέτουμε και σοτάρουμε το ρύζι για 1 λεπτό ακόμα.
    • Προσθέτουμε τη σάρκα από τις ντομάτες ώστε να σβήσουμε το μείγμα.
    • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το νερό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
    • Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό.
    • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.
    • Ανακατεύουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι και τη μοιράζουμε στις ντομάτες.
    • Αν περισσέψει γέμιση, δεν την πετάμε, τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο ταψί.
    • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
    • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα γεμιστά.
    • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φέτα, φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με φύλλα δυόσμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Λαχταριστά κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ