• Food

    Λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο


    Συνταγή για λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Φτιάξτε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με λιγκουίνι και σάλτσα πέστο για ένα νόστιμο γεύμα.

    Δείτε παρακάτω και τη συνταγή για υπέροχη πέστο με αβοκάντο, έτοιμη σε μόλις πέντε λεπτά!

    Συστατικά

    Για τα λιγκουίνι

    • 500 γρ. λιγκουίνι
    • πέστο με αβοκάντο (Δείτε παρακάτω τη συνταγή)
    • καρύδια, για το σερβίρισμα
    • παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα
    • ντοματίνια, κομμένα στη μέση, για το σερβίρισμα

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τα λιγκουίνι

    • Βράζουμε τα λιγκουίνι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
    • Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα κρατάμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το πέστο με αβοκάντο.
    • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα καρύδια, τυρί τριμμένο και ντοματίνια.

    Πέστο με αβοκάντο

    Συστατικά

    • 2 αβοκάντο, ώριμα
    • 20 γρ. βασιλικό
    • 50 γρ. ξηρούς καρπούς
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 50 γρ. παρμεζάνα
    • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
    • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 50-100 ml ελαιόλαδο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για το πέστο με αβοκάντο

    • Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι.
    • Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια.
    • Τέλος, προσθέτουμε, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
    • Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από αβοκάντο είναι έτοιμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοιξιάτικη σαλάτα με κράκερ βαλσάμικου από τον Άκη Πετρετζίκη

    Εύκολο προφιτερόλ με σαβαγιάρ από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ