• Food

    Ανοιξιάτικη σαλάτα με κράκερ βαλσάμικου από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Ανοιξιάτικη σαλάτα με κράκερ βαλσάμικου από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ανοιξιάτικη σαλάτα με κράκερ βαλσάμικου


    Φτιάξτε την πιο νόστιμη ανοιξιάτικη σαλάτα με χειροποίητα τραγανά κράκερ από βαλσάμικο, καλαμπόκι, πιπεριά, ραπανάκια και φράουλες!

    Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την πιο δροσερή – και πολύχρωμη – σαλάτα, κατάλληλη για το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

    Συστατικά

    Για τα κρακεράκια

    • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 80 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
    • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

    Για τη σαλάτα

    • 2 καλαμπόκια, βρασμένα
    • 200 γρ. πράσινη σαλάτα
    • 100 γρ. ραπανάκια
    • 1/2 πιπεριά τσίλι
    • 170 γρ. φράουλες
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
    • 1 κ.σ. δυόσμο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τα κρακεράκια

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
    • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το αλεύρι, το μπούκοβο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη, και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαργαρίνη.
    • Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και χτυπάμε ξανά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
    • Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας για να μην κολλήσει η ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.
    • Κόβουμε τη ζύμη με έναν κόφτη ζυμαρικών ή με ένα μαχαίρι σε μικρά κυβάκια 2 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
    • Μεταφέρουμε το ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
    • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

    Για τη σαλάτα

    • Τοποθετούμε τα καλαμπόκια στη φωτιά για να πάρει μια καπνιστή γεύση. Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ τη σαλάτα, τα ραπανάκια κομμένα στη μέση, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τις φράουλες κομμένες στη μέση, το καλαμπόκι σε φέτες και τα κρακεράκια.
    • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσάμικο και τον δυόσμο ψιλοκομμένο, και σερβίρουμε.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή



    ΣΧΟΛΙΑ