• Food

    Κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο


    Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μια πεντανόστιμη συνταγή για κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο

    Φτιάξτε το πιο νόστιμο πρώτο πιάτο με κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και τυριά!

    Δείτε τη συνταγή:

    Συστατικά

    • 500 γρ. μανιτάρια champignon
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. θυμάρι
    • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 200 γρ. σπανάκι, φρέσκο
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
    • 150 γρ. κρέμα γάλακτος light
    • 200 γρ. τυρί light, τριμμένο
    • 6 κρέπες

    Για το σερβίρισμα

    • ρόκα
    • ελαιόλαδο
    • πιπέρι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
    • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 5-6 λεπτά για να πάρουν χρώμα και να πέσει ο όγκος τους.
    • Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
    • Βάζουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο το μείγμα με τα μανιτάρια, το σπανάκι, τη μουστάρδα και σβήνουμε το βαλσάμικο ξίδι.
    • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά και ψηθούν καλά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στο γκριλ.
    • Προσθέτουμε 100 γρ. από το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
    • Απλώνουμε τις κρέπες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ.
    • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
    • Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο και πιπέρι.

    Δείτε το βίντεο με την συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη:

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ