• Food

    Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ

    Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ


    Ένα γευστικό σουφλέ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

    Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία εύκολη συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ. Η κατάλληλη επιλογή για το το μεσημεριανό τραπέζι ή στο βραδινό δείπνο του σαββατοκύριακου.

    Συστατικά

    • 250 γρ. γκούντα, τριμμένη
    • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    • 200 γρ. ζαμπόν, καπνιστό, κομμάτι
    • 200 γρ. φέτα
    • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
    • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
    • 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
    • 100 γρ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα
    • 3 αβγά
    • 500 ml γάλα
    • 1/5 κ.γ. μοσχοκάρυδο
    • αλάτι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη γκούντα και τη γραβιέρα.
    • Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια και το βάζουμε μέσα στο μπολ.
    • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
    • Προσθέτουμε το θυμάρι, το φρέσκο πιπέρι τριμμένο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
    • Τοποθετούμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να μη ξεραθούν.
    • Παίρνουμε ένα φύλλο, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση. (φροντίζουμε η γέμιση να φτάσει για όλα τα φύλλα)
    • Βάζουμε από πάνω το 2ο φύλλο, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση.
    • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Κρατάμε 2 φύλλα για το τέλος.
    • Όταν τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση μας, τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.
    • Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε 8 ίσα ρολά.
    • Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και λαδώνουμε τη βάση της.
    • Προσθέτουμε το ένα φύλλο από αυτά που κρατήσαμε και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το 2ο από πάνω και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
    • Γυρνάμε προς τα μέσα το μέρος των φύλλων που εξέχουν ώστε να δημιουργηθεί μία φωλιά.
    • Τοποθετούμε με προσοχή τα ρολάκια μέσα στην φόρμα κάθετα.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, φρέσκο πιπέρι τριμμένο, αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
    • Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα ρολά, πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και αφήνουμε για 15 λεπτά να καθίσει.
    • Μετά τα 15 λεπτά τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε 6-8 κομμάτια και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι ακόμα.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Σουφλέ με 4 τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη

    Μπισκότα με γκανάς σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ