• Food

    Η συνταγή για το απόλυτο οικογενειακό φαγητό: Κοτόπουλο μελιτζανάτο

    • NewsRoom
    Η συνταγή για το απόλυτο οικογενειακό φαγητό: Κοτόπουλο μελιτζανάτο

    Κοτόπουλο μελιτζανάτο από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Κοτόπουλο μελιτζανάτο με πιπεριές Φλωρίνης, που θα λατρέψετε.

    Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει το απόλυτο οικογενειακό φαγητό. Ένα πιάτο που γίνει μια από της αγαπημένες σας επιλογές, χωρίς γλουτένη και λακτόζη.

    Δοκιμάστε το!

    #tsoulotip: Ρίχνουμε αλάτι στην πέτσα, για να φύγει η υγρασία και να γίνει πιο τραγανή.

    Υλικά

    4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση

    600 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά κυβάκια

    300 γρ. ντομάτα κονκασέ

    200 ml ζωμό κοτόπουλου

    30 γρ. πελτέ ντομάτας

    2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κάθετες φέτες

    1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    ½ μάτσο βασιλικό, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Αδειάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί του φούρνου και τις αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα, τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί του φούρνου τα μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα στην πάνω πλευρά και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

    Κατόπιν, μεταφέρουμε και τα 2 παραπάνω ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να να ψηθεί το κοτόπουλο. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στη άκρη.

    Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

    Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ, το βασιλικό, τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε εκ νέου και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

    Ύστερα, αδειάζουμε τις μελιτζάνες και το κοτόπουλο σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 27Χ20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15-20 λεπτά.

    Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, το σερβίρουμε ζεστό.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Ένα πεντανόστιμο πιάτο με πολλές εκδοχές: Κολοκυθοανθοί με ρύζι

    Μία συνταγή με νησιώτικο αέρα: Φρουτάλια με κολοκυθοκορφάδες και λουκάνικο

    Η συνταγή για τα πιο ωραία καλοκαιρινά τραπέζια: Κεφτέδες μπακαλιάρου με σως

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ