ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αν δεν σας αρέσει ή αν σας έχει κουράσει ο κλασσικός τρόπος μαγειρέματος του τραχανά, ο Γιώργος Τσούλης σας προτείνει σούπα με μία εναλλακτική συνταγή, που σίγουρα προσθέτει σε γεύση και νοστιμιά!
Ο σεφ υπενθυμίζει ότι, αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρό τραχανά, θα χρειαστούμε περισσότερη ώρα βρασμού.
Υλικά
300 γρ. ξινό τραχανά, ψιλό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1320 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10-15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Βουτιά στα 58 δολάρια το WTI σε χαμηλά 4 ετών λόγω Σαουδικής Αραβίας και Αμερικανικού ΑΕΠ
- Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει δική του πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής
- e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται έως τις 2 Μαΐου η προθεσμία καταβολής δόσεων ρύθμισης και τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών
- Βασιλιάς Κάρολος: «Οι πιο σκοτεινές στιγμές της ασθένειας μπορεί να φωτιστούν από τη μεγαλύτερη συμπόνια»
