ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αν δεν σας αρέσει ή αν σας έχει κουράσει ο κλασσικός τρόπος μαγειρέματος του τραχανά, ο Γιώργος Τσούλης σας προτείνει σούπα με μία εναλλακτική συνταγή, που σίγουρα προσθέτει σε γεύση και νοστιμιά!
Ο σεφ υπενθυμίζει ότι, αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρό τραχανά, θα χρειαστούμε περισσότερη ώρα βρασμού.
Υλικά
300 γρ. ξινό τραχανά, ψιλό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1320 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10-15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δούκας σε Μπακογιάννη: Γα πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων παίρνει δάνειο που έχει ονοματεπώνυμο
- Νόμος Κατσέλη: Η ΕΕΚΕ καλεί τους δανειολήπτες να υποβάλλουν έγγραφα αιτήματα επανυπολογισμού των δόσεων στα funds
- Η Vodafone Ελλάδας στο Athens Pride για 11η χρονιά
- Το «Προλαμβάνω» συνεχίζεται – Νέα φάση του προγράμματος από τον Σεπτέμβριο 2026 έως το 2030
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.