• Food

    Μπισκότα με γκανάς σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Τραγανά μπισκότα με γκανάς σοκολάτας έχει ετοιμάσει ο Άκης Πετρετζίκης.

    Συστατικά

    Για την γκανάς

    • 260 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    • 25 γρ. γλυκόζη
    • 120 γρ. κουβερτούρα
    • 140 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

    Για τα μπισκότα

    • 190 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 70 γρ. κουβερτούρα
    • 70 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για την γκανάς

    • Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, και αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
    • Κόβουμε τις κουβερτούρες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ.
    • Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τις κουβερτούρες και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία γκανάς.
    • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη -φροντίζοντας η μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια της γκανάς- και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει η γκανάς.
    • Όταν ετοιμάσουμε τα μπισκότα, μεταφέρουμε την γκανάς σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε λίγο την άκρη της.

    Για τα μπισκότα

    • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το φτερό σε σιγανή προς μέτρια ταχύτητα.
    • Ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες και τις βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ.
    • Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθούν οι κουβερτούρες.
    • Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ στο μείγμα του κάδου του μίξερ.
    • Χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τριμμένη άμμος.
    • Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ και την πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια δεμένη ζύμη.
    • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη.
    • Κόβουμε 2 ίδια φύλλα λαδόκολλας σε μέγεθος 28×36 εκ.
    • Τοποθετούμε το ένα κομμάτι ζύμης πάνω στο ένα φύλλο λαδόκολλας, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο λαδόκολλας, και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Θέλουμε το μέγεθος της ζύμης να είναι το ίδιο με της λαδόκολλας.
    • Αφαιρούμε τη μία λαδόκολλα και κόβουμε 12 μπισκότα με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 6 εκ.
    • Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί με τη λαδόκολλα.
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Τη ζύμη που περισσεύει μπορούμε να την κάνουμε μικρά μπισκότα.
    • Μεταφέρουμε το ταψί με τα μπισκότα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
    • Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 15 λεπτά.
    • Αφαιρούμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
    • Απλώνουμε την γκανάς στα 12 μπισκότα και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα 12.
    • Σερβίρουμε.

    Διαβάστε επίσης:

    Τιραμισού σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σπαγγέτι Alfredo από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ