• Food

    Σπαγγέτι Alfredo από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Σπαγγέτι Alfredo από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σπαγγέτι Alfredo από τον Άκη Πετρετζίκη


    Ακόμα μία γευστική πρόταση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

    Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία εύκολη συνταγή για σπαγγέτι Alfredo.

    Συστατικά

    • 500 γρ. σπαγγέτι
    • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
    • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
    • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 20 γρ. βούτυρο
    • 100 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    • 50 γρ. νερό
    • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

    Για το σερβίρισμα

    • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 1 πρέζα μπούκοβο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
    • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με το ηλιέλαιο, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
    • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες πάχους 1 εκ.
    • Βάζουμε τις φέτες από το στήθος σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
    • Σοτάρουμε τις φέτες του κοτόπουλου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
    • Αφαιρούμε τις φέτες του κοτόπουλου από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
    • Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το νερό και την παρμεζάνα.
    • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    • Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
    • Προσθέτουμε τις φέτες του κοτόπουλου, τα σπαγγέτι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
    • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπούκοβο.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαλβάς με στραγάλια: Η συνταγή που έδωσε η Εμινέ Ερντογάν στον Άκη Πετρετζίκη

    Corn dogs με μοτσαρέλα και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ