• Food

    Τιραμισού σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Τιραμισού σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

    Τιραμισού σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη


    Την πιο νόστιμη συνταγή για τιραμισού σοκολάτας έχει ετοιμάσει ο Άκης Πετρετζίκης.

    Μια εύκολη συνταγή, που μπορούμε όλοι να εκτελέσουμε με απλά βήματα.

    Συστατικά

    Για το σιρόπι

    • 200 γρ. καφέ, εσπρέσο ρόφημα ή στιγμιαίο καφέ
    • 100 γρ. νερό
    • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 40 γρ. λικέρ καφέ, προαιρετικά

    Για την κρέμα

    • 5 κρόκους, από μεσαία αβγά
    • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 500 γρ. τυρί κρέμα
    • 20 γρ. λικέρ καφέ, προαιρετικά
    • 150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
    • 350 γρ. σαντιγί, χωρίς ζάχαρη

    Για τη σύνθεση

    • 300 γρ. σαβαγιάρ
    • 20 γρ. κακάο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για το σιρόπι

    • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον καφέ, το νερό, τη ζάχαρη, το λικέρ και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
    • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
    • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

    Για την κρέμα

    • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί.
    • Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Καθώς ανακατεύουμε χρειάζεται να παίρνουμε το μείγμα και περιμετρικά από τα τοιχώματα του μπολ. Αφαιρούμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει το μείγμα.
    • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Βάζουμε το λικέρ, τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
    • Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά για λίγη ώρα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσοχή, ανακατεύουμε λίγη ώρα για να μην κόψει το μείγμα.

    Για τη σύνθεση

    • Βουτάμε τα σαβαγιάρ, από την πλευρά της ζάχαρης, μέσα στο κρύο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×32 εκ. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την βάση του σκεύους.
    • Απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
    • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να δέσει το γλυκό.
    • Πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε με 1 κ.σ. από το σιρόπι.

    Πηγή: akispetretzikis.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Σπαγγέτι Alfredo από τον Άκη Πετρετζίκη

    Πίτσα ναπολιτάνα από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ