Μία γιορτινή συνταγή από τους New York Times για αρωματικά μπισκότα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ιδανικά για έναν καφέ ή τσάι τις ημέρες των γιορτών, για δώρο ή με γάλα και σοκολάτα μπροστά στο τζάκι ή… στο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Υλικά

(για περίπου 24 μπισκότα 7×10 εκ.)

1

225 γρ. ανάλατο βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

½ κούπα μέλι

4½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ κ.γ. baking powder

½ κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό και το μέλι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ανάλαφρο και αφράτο.

Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Ρίξτε τα σταδιακά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη ζύμη.

Τυλίξτε τη ζύμη σε λαδόκολλα ή μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.

Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο (περίπου 3 χιλ.) και κόψτε μπισκότα με κουπάτ σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τοποθετήστε τα σε ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα και, αν θέλετε, πασπαλίστε με πολύχρωμη ζάχαρη.

Ψήστε στη μεσαία σχάρα για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα στις άκρες.

Διαβάστε επίσης:

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Κορμός με μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη

Σοκολατένια μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη