ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λαχταριστός κορμός με μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη
Αν σας έχουν περισσέψει μελομακάρονα και ψάχνετε την ιδανική συνταγή για να τα αξιοποιήσετε, φτιάξτε τον πιο νόστιμο κορμό με leftovers μελομακάρονα!
Σοκολατένιος κορμός με γέμιση από μελομακάρονα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Συστατικά
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 100 γρ. καρύδια, σπασμένα
- 500 γρ. μελομακάρονα
Για το σερβίρισμα
- μελομακάρονα, σπασμένα
- καρύδια, σπασμένα
- μέλι
- κουβερτούρα, λιωμένη
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το βούτυρο, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.
- Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
- Ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και 200 γρ. μελομακάρονα που έχουμε σπάσει με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε ελαφρώς με τη σπάτουλα σιλικόνης.
- Τοποθετούμε μια διάφανη μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.
- Τοποθετούμε ολόκληρα τα υπόλοιπα μελομακάρονα στο κέντρο, ώστε να είναι ενωμένα μεταξύ τους, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, και το απλώνουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης ώστε να πάει παντού.
- Καλύπτουμε με τη διάφανη μεμβράνη ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο, και ξεφορμάρουμε το γλυκό.
- Τοποθετούμε τον κορμό σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με σπασμένα μελομακάρονα και καρύδια, και περιχύνουμε με μέλι και λιωμένη κουβερτούρα.
- Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Δείτε video
Διαβάστε επίσης:
Σοκολατένια μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη
Παραδοσιακοί κουραμπιέδες από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.