• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το μέλλον της Tesla κρύβεται κάτω από μία… τέντα (pics)

    Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Ο Elon Musk έχει έξι μέρες για να εκπληρώσει την υπόσχεσή του ότι η Tesla θα φτάσει να βγάζει 5.000 sedan Model 3 την εβδομάδα μέχρι το τέλος του μήνα. Αν τα καταφέρει, θα είναι πιθανότατα χάρη στην περίεργη κατασκευή που έχει στηθεί έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας. Μια… τέντα ίση με δύο γήπεδα που ο ίδιος ο Musk χαρακτηρίζει «γλυκούλα» και οι ειδικοί… παράνοια.

    Κάτω από την τέντα που έχει στηθεί στο Fremont της Καλιφόρνιας βρίσκεται μια γραμμή παραγωγής που ο Musk έστησε βιαστικά για το Model 3. Το συγκεκριμένο μοντέλο υποτίθεται ότι είναι εκείνο που θα κάνει την Tesla από εξειδικευμένο «παίκτη» της αγοράς σε αυτοκινητοβιομηχανία μαζικής παραγωγής, που θα προσφέρει στις μάζες ένα πιο οικονομικό ηλεκτρική αυτοκίνητο.

    Η Tesla είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή της για να κάνει το άλμα. Ο ίδιος ο Musk προσδοκούσε πριν από δύο χρόνια ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2017 η εταιρεία θα παρήγαγε από 100.000 έως 200.000 Model 3. JΌμως, το πρώτο τρίμηνο, παρήγαγε μόλις 9.766, δηλαδή χονδρικά 750 αυτοκίνητα την εβδομάδα.

    Και στο σημείο αυτό έρχεται η τέντα…

    Ο Musk ανακοίνωσε μέσω Twitter, στις 16 Ιουνίου, ότι η εταιρεία είχε στήσει μια «εντελώς νέα γενική γραμμή συναρμολόγησης» μέσα σε τρεις εβδομάδες. Το αν η γραμμή αυτή, όμως, μπορεί να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και να παράγει… αυτοκίνητα δεν έχει γίνει σαφές… Όπως δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν οι καταναλωτές θα εμπιστευτούν την ασφάλεια αλλά και την οδηγική τους απόλαυση σε ένα αυτοκίνητο που βγήκε από μία… τέντα.

    Ο χρόνος θα δείξει…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν ο διεθνής Τύπος υμνεί το Costa Navarino

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H Tesla απολύει 3.000 άτομα και βάζει φρένο στα σχέδια της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tesla: Το περίεργο conference call που προκάλεσε σοκ στους επενδυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Tesla δεν καίει καύσιμα, καίει… μετρητά



    ΣΧΟΛΙΑ