• Top Stories

    Όταν ο διεθνής Τύπος υμνεί το Costa Navarino


    Μπορεί ένα resort να γοητεύσει έναν άνθρωπο που δεν του αρέσει αυτός ο τύπος διακοπών; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ναι» όταν πρόκειται για το Costa Navarino. Ένα resort που καταφέρνει να κατακτήσει την καρδιά και του πιο δύσκολου επισκέπτη, αλλά και διθυραμβικές κριτικές από Μέσα Ενημέρωσης διεθνούς εμβέλειας όπως η εφημερίδα «The Telegraph». Με αφηγήσεις που υμνούν το μοναδικό τοπίο της περιοχής, το ίδιο το Costa Navarino και, παράλληλα, αναφέρονται στον «θρύλο» του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, του ανθρώπου πίσω από το όραμα, ενός ανθρώπου που τιμάται με «μια ευλάβεια αντίστοιχη εκείνης που επιφυλάσσουν αλλού για τον Νέλσον Μαντέλα και τον Μπαράκ Ομπάμα», όπως αναφέρεται.

    Σήμερα, η περιοχή δεν θυμίζει σε τίποτα το μέρος όπου έλαβε χώρα η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, γράφει η γοητευμένη αρθρογράφος, αλλά είναι ένα γαλήνιο φυσικό λιμάνι, όπου το άρωμα από τα σχοίνα και τα πεύκα σου τρυπάει τη μύτη μέσα στην κάψα του μεσημεριού.

    Περικυκλωμένο από βουνοκορφές, στη μία άκρη του αμμώδους κόλπου βρίσκεται ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα αποδημητικά πουλιά και, πιο μακριά, ένα μονοπάτι που οδηγεί στο Παλαιόκαστρο της Πύλου και αξίζει να ακολουθήσει κανείς.

    Εκεί κοντά βρίσκεται και το συγκρότημα του Costa Navarino, το ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές, γράφει η ίδια. Και αυτό χάρη στη μεγάλη παραλία με τη χρυσή άμμο, αλλά και στις παροχές του ίδιου του συγκροτήματος που περιλαμβάνουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ενός συγκροτήματος που δίνει, επίσης, δουλειά και σε πάρα πολλούς νέους της περιοχής, που δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να φύγουν από τον τόπο τους…



    ΣΧΟΛΙΑ