• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Tesla δεν καίει καύσιμα, καίει… μετρητά

    • Bloomberg


    Η εταιρεία που δημιούργησε ο Elon Musk για να κατακτήσει τον κόσμο της ηλεκτροκίνηση μπορεί να μην έχει αρκετή ρευστότητα ούτε καν για να βγάλει τον χρόνο, υποστηρίζει σε αφιέρωμά του στην εταιρεία το πρακτορείο Bloomberg.

    Όπως επισημαίνει, η εταιρεία και πάλι δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους της για την παραγωγή του sedan Model 3, ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, ένα ακόμη άτομο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με ενεργοποιημένο το σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης και ο Musk βρίσκεται σε δημόσια αντιπαράθεση με τις αμερικανικές ομοσπονδιακές Αρχές για το θέμα της ασφάλειας. Επιπλέον, η μετοχή της εταιρείας που κάποτε έκανε υψηλές πτήσεις έχει υποχωρήσει κατά 24% από το υψηλό στο οποίο είχε σκαρφαλώσει τον Σεπτέμβριο.

    Και, φυσικά, υπάρχουν σοβαροί λόγοι να ανησυχεί κανείς, γιατί κανείς δεν έχει αντλήσει ή δαπανήσει χρήματα όπως ο Elon Musk. Επιπλέον, κανένας άλλος CEO εισηγμένης δεν έχει κάνει ποτέ αστεία με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στο Twitter σε περίοδο που φαίνεται να συμβαίνουν τόσο πολλά πράγματα.

    Η Tesla «καίει» τόσο γρήγορα χρήματα που χωρίς πρόσθετε χρηματοδότηση μπορεί να ξεμείνει από ρευστότητα μέσα στο 2018, υπογραμμίζει το Bloomberg, αναφέροντας ότι η εταιρεία καίει πάνω από 6.500 δολάρια κάθε λεπτό που περνά. Την ίδια ώρα, οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εταιρείας είναι αρνητικές επί πέντε συναπτά τρίμηνα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010, η Tesla απασχολούσε μόλις 899 υπαλλήλους. Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί σχεδόν 40.000 άτομα.

    Η Tesla έκλεισε το 2017 με 3,4 δισ. δολάρια σε μετρητά και 9,4 δισ. δολάρια χρέος, κάτι που αποδεικνύει πόσο ικανός είναι ο Elon Musk να δανείζεται. Όμως, πολλοί αναλυτές πιστεύουν πως η εταιρεία θα χρειαστεί να αντλήσει και πάλι κεφάλαια – και σύντομα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Sunlight: Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, τα σχέδια επέκτασης σε ΗΠΑ-Καναδά και ο παράγων Tesla

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Λάσκαρης: Ο άνθρωπος που βοήθησε να έλθει η Tesla στην Ελλάδα

     



    ΣΧΟΛΙΑ