ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέες απώλειες κατέγραψε την Πέμπτη η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν ξανά, ακολουθώντας το άσχημο κλίμα των αγορών της Ευρώπης, έπειτα από τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι.
Η ΕΚΤ προχώρησε την Πέμπτη σε μεγάλη διόρθωση προς τα κάτω των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Όπως πλέον εκτιμά, η ζώνη του ευρώ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,1% το 2019, όταν μόλις πριν από τρεις μήνες τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 1,7%. Παράλληλα, ο Ντράγκι ανακοίνωσε μια νέα σειρά τριμηνιαίων στοχευμένων πράξεων μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ δήλωσε πως δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος της θητείας του τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ο Dow Jones έκλεισε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα με πτώση, 25.473,23 μονάδες, υποχωρώντας κατά 200,23 μονάδες ή -0,78%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αρνητικό σερί του δείκτη μέσα στο 2019. Από τις 30 μετοχές, μόλις 4 έκλεισαν με άνοδο (Verizon +1,11%, Exxon Mobil +1,10%, Nike +0,15% και DowDuPont +0,07%). Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Walgreens (-2,16%).
Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.748,93 μονάδες, με πτώση -0,81% ενώ ο Nasdaq στις 7.421,46 μονάδες με πτώση -1,13%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Ιταλία τηρεί ουδέτερη στάση για τη Monte Paschi και ενδέχεται να πουλήσει το ποσοστό της μέσω placement μετοχών
- Ο Βανς προειδοποιεί τους Ισραηλινούς υπουργούς να μην επιτεθούν στη συμφωνία του Τραμπ με το Ιράν
- Βραζιλία: Στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της «σελεσάο», Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα
- ΗΠΑ: Ήρε τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.