• Ροή Ειδήσεων

    Η ώρα της κρίσεως για την πώληση του Υγεία στο fund CVC Capital Partners


    Το τυπικό ΟΚ για τη μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της εταιρείας στο νοσοκομείο “Υγεία” (70,38%) στην Hellenic Healthcare (που ελέγχεται από την CVC Capital Partners) αναμένεται να δώσουν οι μέτοχοι της MIG, στη σημερινή εξ αναβολής γενική συνέλευση, επικυρώνοντας το deal της 5ης Ιουλίου και ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες στην ελληνική αγορά των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

    Η βελτιωμένη προσφορά της Hellenic Healthcare, την οποία και έχει αποδεχθεί το διοικητικό συμβούλιο της MIG, ανέρχεται στα 204,4 εκατομμύρια ευρώ για το 70,38% του Υγεία, ήτοι 0,95 ευρώ ανά μετοχή, με τη συνολική αποτίμηση του Υγεία, με βάση της προσφορά αυτή, να ανέρχεται στα 290 εκατομμύρια ευρώ.

    Είχε προηγηθεί η πρόταση της G. Apostolopoulos Holdings, βασικού μετόχου του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, σε συνεργασία με το αμερικανικό fund ΗIG, ύψους επίσης 0,95 ανά μετοχή. Ωστόσο, η πρόταση αυτή, σύμφωνα με την MIG, στηριζόταν σε μη δεσμευτική πρόταση χρηματοδότησης από το fund HIG, ενώ στη συνέχεια η εταιρεία ζήτησε προθεσμία 6 έως 8 εβδομάδων για να προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο του Υγεία, καθώς και αποκλειστικότητα δύο μηνών προκειμένου να πάρει τις τελικές εγκρίσεις.

    Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το διοικητικό συμβούλιο της MIG αποφάσισε να αποδεχθεί τη βελτιωμένη προσφορά της Hellenic Healthcare.

    Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσουν σήμερα οι μέτοχοι, οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφέρουν πως η συμφωνία λογικά θα εγκριθεί, αν και υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες από την πλευρά τουλάχιστον δύο μετόχων με μερίδιο άνω του 5% της MIG: της Deutsche Bank και του Jochen Mueller, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η αποτίμηση του Υγεία με βάση την προσφορά της Hellenic Healthcare είναι πολύ κατώτερη της πραγματικής και παραπέμποντας στην εκπεφρασμένη πρόθεση της G. Apostolopoulos να ανεβάσει επιπλέον το προσφερόμενο τίμημα κατά 1 ή και παραπάνω ευρώ ανά μετοχή, αν και μέχρι σήμερα τέτοια βελτιωμένη προσφορά δεν έχει κατατεθεί επισήμως. Πάντως, εκτιμάται ότι υπάρχει μία ισχυρή μετοχική πλειοψηφία που τάσσεται υπέρ της έγκρισης της συμφωνίας με τη Hellenic Healthcare, και επομένως αυτό φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο.

    Εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά του μεριδίου της MIG (καθώς πέρα από τους μετόχους της MIG εκκρεμεί και η έγκριση του deal από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), η CVC Partners θα έχει υπό τον έλεγχό της μία ακόμα ιδιωτική κλινική, μετά την εξαγορά του Metropolitan και του Ιασώ General. Σημειωτέον ότι το fund έχει σήμερα παρουσία σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, έχοντας μεταξύ άλλων πάνω από 20 νοσοκομεία σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι τρεις επενδυτικοί οίκοι που πιστεύουν στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Moody’s προειδοποιεί: Στην παγίδα του Σίσυφου η ελληνική οικονομία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Έκπληξη μεγατόνων: Αποφυλακίστηκε ο Άρης Φλώρος της Energa με ποσοστό αναπηρίας 67%



    ΣΧΟΛΙΑ