• Business

    Άσφαιρα πυρά απο Αποστολόπουλο για το Υγεία: Ανεβάζει το τίμημα πάνω από την προσφορά του CVC

    • NewsRoom
    Γιώργος Αποστολόπουλος, Ιδρυτής του Ιατρικού Αθηνών

    Γιώργος Αποστολόπουλος, Ιδρυτής του Ιατρικού Αθηνών


    Με την κατάθεση νέας πρότασης, μέσω επιστολής, της Apostolopoulos Holdings ολοκληρώθηκε, με την υπερψήφιση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης κατά πλειοψηφία, η τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου Υγεία. Στην αρχή της διαδικασίας, ο νομικός εκπρόσωπος της Apostolopoulos Holdings (κάτοχος του 5,18% του μετοχικού κεφαλαίου και εκ των διεκδικητών του Υγεία) αιτήθηκε και του επετράπη να αναγνώσει επιστολή της πλευράς Αποστολόπουλου, σύμφωνα με την οποία δύναται να βελτιώσει την πρόταση που έχει καταθέσει ακόμη και άνω του 1 ευρώ ανά μετοχή. Επιπλέον, ο νομικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η Apostolopoulos Holdings καταψηφίζει όλα τα θέματα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

    Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι η MIG, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται το Υγεία, έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση του CVC Capital (μέσω της Hellenic Healthcare S.A R.L) που προσέφερε 0,95 ευρώ ανά μετοχή όσο και του σχήματος Apostolopoulos Holdings – H.I.G Capital.

    Η διαφορά είναι, ωστόσο, ότι η προσφορά του σχήματος Apostolopoulos Holdings – H.I.G Capital κατατέθηκε υπό την προϋπόθεση της διεξαγωγής due diligence και περιελάμβανε χρηματοδοτικές αιρέσεις.

    Αντίθετα, η πρόταση της Hellenic Healthcare ήταν δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις, ενώ είχε προηγηθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος στον όμιλο. Η πρόταση εξαγοράς και το συνολικό τίμημα που προσέφερε το CVC ανέρχεται στα 204 εκατ. ευρώ, έχουν γίνει δεκτά από τη MIG και εκκρεμεί η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του συμμετοχικού ομίλου (στις 25/8).

    Η Γενική Συνέλευση του Υγεία συνεχίστηκε χωρίς να υπάρξει τοποθέτηση επί της επιστολής και, όπως αναφέρθηκε, οι μέτοχοι ενέκριναν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπανικολάου, Πρόεδρος του Υγεία, αφού ευχαρίστησε το δ.σ., τα στελέχη και τους εργαζομένους της εταιρείας, ανέφερε πως το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών για την πρόοδο και την εξέλιξη του ομίλου.

    Παράλληλα, στο περιθώριο της γ.σ. σημείωσε πως η μέχρι σήμερα πορεία του ομίλου για το 2018 είναι ιδιαίτερα θετική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρασκήνιο από την MIG: Ποιος προσπάθησε να μπλοκάρει την πώληση του ΥΓΕΙΑ στο CVC

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το «Υγεία» «απειλεί» η Αποστολόπουλος Holdings

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όμιλος ΥΓΕΙΑ: Συμφωνία συνεργασίας με την Clinerion στον τομέα των Κλινικών Μελετών



    ΣΧΟΛΙΑ