• Ροή Ειδήσεων

    Δεκαπέντε μεταπτυχιακοί φοιτητές του Stanford επέλεξαν DEMO

    • NewsRoom

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA


    Στις εγκαταστάσεις της  βιομηχανίας φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ  βρέθηκαν την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, 15 μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Stanford, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας επίσκεψης τους σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

    Το πανεπιστήμιο Stanford είναι  ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο και απόφοιτοί του έχουν ιδρύσει κάποιες από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες παγκοσμίως όπως τις: Hewlett-Packard, Sun Microsystems, Nvidia, Yahoo!, Cisco Systems, Silicon Graphics και Google. Το 2017 ο αριθμός των σπουδαστών του ήταν 17.000 ενώ το ποσοστό αποδοχής είναι μόλις στο 4,8%.

    Στην επίσκεψη που είχαν στην Αθήνα φοιτητές από 7 διαφορετικές εθνικότητες, ανάμεσα τους και ένας Έλληνας, με πτυχία στην Ιατρική, στην Βιολογία, στην Τεχνολογία και στις Πολιτικές Επιστήμες, ζήτησαν να γνωρίσουν από κοντά 2-3 μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε να συζητήσουν την ελληνική οικονομική επικαιρότητα αλλά και ζητήματα που άπτονται της απασχόλησης και των επενδύσεων.

    Η DEMO με μεγάλη χαρά για την επιλογή τους να την ξεχωρίσουν και να τη συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους, υποδέχθηκε τους φοιτητές και τους παρουσίασε εν συντομία την ιστορία της στο χώρο του φαρμάκου τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ ξενάγησε τους νέους επιστήμονες στους χώρους των τμημάτων Έρευνας και Ανάπτυξης, Ποιοτικού Ελέγχου καθώς και Παραγωγής.

    Στη συζήτηση που ακολούθησε με τον Αντιπρόεδρο ης Βιομηχανίας, κ. Δημήτρη Δέμο, τους δόθηκε η ευκαιρία να θέσουν τις ρωτήσεις τους αλλά και να εκφράσουν  τον ενθουσιασμό τους που είδαν από κοντά το μεγαλύτερο εργοστάσιο ενέσιμων σκευασμάτων στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, με 21 γραμμές παραγωγής και 24 γραμμές συσκευασίας.

    Ο κ. Δέμος τους μίλησε «για την σημασία του ελληνικού φαρμάκου που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, καθώς προσφέρει υψηλή προστιθέμενη αξίαΣυνδυάζει, όπως είπε, την υψηλή τεχνολογία και την ποιότητα στην παραγωγή, με χαμηλό κόστος για τους ασφαλισμένους και τα Ταμεία της χώρας μας. Ταυτόχρονα, συμβάλει αποφασιστικά στην Εθνική Οικονομία και την απασχόληση, μέσω των επενδύσεων, της έρευνας και των εξαγωγών που πραγματοποιεί η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Το Ελληνικό Φάρμακο, δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν μετά τα πετρελαιοειδή και πριν τον ναυτιλιακό τομέα, όπως τόνισε, αναγνωρίζεται διεθνώς, λόγω της ποιότητας και της αποτελεσματικότητάς του.  Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες βιομηχανικούς κλάδους της χώρας, που μάλιστα της προσφέρει και διεθνές κύρος».

    Σε ό,τι αφορά στην DEMO και απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «η χρονιά σταθμός ήταν το 1996 όπου η εταιρεία κάνει στροφή στην νοσοκομειακή αγορά ενώ ένα χρόνο μετά αναπτύσσει τη μοναδική γραμμή παραγωγής πλαστικών αμπουλών στην Ελλάδα. Έως τότε, εξήγησε, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν χρησιμοποιούσαν πλαστικές συσκευασίες. Οι οροί στα νοσοκομεία ήταν σε γυάλινες φιάλες. Το ίδιο και τα σιρόπια, οι αντιβιώσεις και όλα τα φάρμακα σε υγρή μορφή που ήταν σε γυάλινα μπουκαλάκια. Η ευχρηστία του προϊόντος στη νοσοκομειακή αγορά ήταν και η αιτία να εκτιναχτούν οι πωλήσεις. Το 1997 η εταιρεία παρήγαγε με τη νέα τεχνολογία ενέσιμα διαλύματα και το 1998  αντιβιοτικά. Σήμερα η DEMO είναι πρώτη στις πωλήσεις ενεσίμων στη νοσοκομειακή αγορά και πρώτη στις εξαγωγές επωνύμων σκευασμάτων σε 84 χώρες σε όλο τον κόσμο.

    Ο κ. Δέμος αναφέρθηκε επίσης στην αναγνώριση της DEMO από διεθνείς οργανισμούς καθώς η βιομηχανία είναι ο επίσημος προμηθευτής του ΠΟΥ, του ΟΗΕ, των ΓΧΣ, της UNISEF και του  Ερυθρού Σταυρού όπως επίσης απάντησε και για το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της DEMO αφού για αρκετά χρόνια στηρίζει Κοινωνικά Φαρμακεία, απομακρυσμένα Ιατρεία σε νησιά του Αιγαίου, Ιδρύματα και ΜΚΟ.     

    Η συζήτηση έκλεισε με αναφορά στη δυνατότητα που δίνεται πλέον στις φαρμακευτικές εταιρείες, βάσει της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και των Ηνωμένων Πολιτειών  για την αμοιβαία αναγνώριση των παραγωγικών  μονάδων (EU – US GMP Agreement),  να εξάγουν ευκολότερα τα φάρμακά τους στην  αγορά των Η.Π.Α, ανοίγοντας νέους εμπορικούς ορίζοντες για τις ελληνικές εταιρείες παραγωγής φαρμάκων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: DEMO ABEE: Με νέα λανσαρίσματα και σημαντικές συμφωνίες ανοίγει η αυλαία του 2018

     
     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτιά ανάμεσα σε χιλιάδες για την DEMO ABEE

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης σε νέους επιστήμονες από την DEMO ABEE



    ΣΧΟΛΙΑ