ΥΓΕΙΑ

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Στον Ευαγγελισμό με πνευμονική εμβολή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας

  • NewsRoom
Η Πορτογαλία θα στείλει «σύντομα» πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε σήμερα Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών. «Η Πορτογαλία έχει ήδη στείλει περισσότερους από 60, 70 τόνους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και θα στείλει κι άλλο σύντομα», είπε ο Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Θα είναι «εξοπλισμός προστασίας αλλά και εξοπλισμός επίθεσης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η υπουργός Άμυνας Χελένα Καρέιρα θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Πορτογαλία είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή στην Ουκρανία «γιλέκων, κράνων, γυαλιών νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδων, πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων» και «αυτόματων τυφεκίων G3». Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Πορτογαλία ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι κήρυξε «personae non gratae» δέκα εργαζομένους της ρωσικής πρεσβείας «των οποίων οι δραστηριότητες ήταν αντίθετες με την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Λάβαμε τη σωστή απόφαση», εξήγησε ο Πορτογάλος υπουργός, θεωρώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι ασκούσαν «δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια» και «το διπλωματικό τους καθεστώς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας


Στη μονάδα εμφραγμάτων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο πρώην υπουργός υπέστη πνευμονική εμβολή.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η πνευμονική εμβολή. Οι γιατροί εξετάζουν αν το πρόβλημά του είναι απόρροια του long covid.

Σύμφωνα με το Mega, o Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι σε καλή κατάσταση.ΣΧΟΛΙΑ