ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι “σακούλες” κάτω από τα μάτια δεν είναι μόνο αντιαισθητικές, αλλά μπορεί να υποδηλώνουν και την ύπαρξη αδιάγνωστων παθολογικών καταστάσεων. Η διερεύνηση της αιτίας τους είναι σημαντική για την υγεία και η κατά περίπτωση ενδεικνυόμενη αντιμετώπισή τους καίριας σημασίας για την εμφάνιση.
Το αντιαισθητικό αυτό σύμπτωμα μπορεί να οφείλεται είτε σε συγκέντρωση υγρού, είτε σε συγκέντρωση λίπους στην περιοχή, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να προκαλούνται από διάφορες παθολογικές ή άλλες αιτίες .
Πιθανές αιτίες
Η βασικότερη αιτία για τη δημιουργία τους θεωρείται η υπερκατανάλωση αλατιού, η οποία προκαλεί κατακράτηση υγρών. Υπάρχουν άτομα που έχουν τάση για κατακράτηση υγρών, πρήζονται εύκολα και κατά συνέπεια κάνουν ευκολότερα σακούλες κάτω από τα μάτια. Τα άτομα αυτά πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση αλατιού (προσοχή στο «κρυμμένο» αλάτι που υπάρχει σε ορισμένες τροφές όπως ψωμί, τυρί ,ελιές, αλλαντικά κ.ά.).
Άλλες αιτίες:
- Κλάμα
- Νεφροπάθειες και ηπατοπάθειες
- Αύξηση ηλικίας
- Κάπνισμα
- Έλλειψη ή/και κακή ποιότητα ύπνου
- Μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ
- Κούραση
- Αλλεργίες
- Κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών.
Η συγκέντρωση λίπους στην περιοχή κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε προβλήματα του θυρεοειδούς, όπως νόσος Graves ή υπερθυρεοειδισμός.
Αντιμετώπιση
Όταν οι σακούλες οφείλονται σε κατακράτηση υγρών η αντιμετώπιση περιλαμβάνει:
- Δίαιτα χωρίς αλάτι
- Θεραπεία με ραδιοσυχνότητα
- Λεμφικό μασάζ τοπικά
- Εδικές μάσκες (οσμωτικές)
Στην περίπτωση της συγκέντρωσης λίπους βοηθάει η θεραπεία με ραδιοσυχνότητα και οι ενέσεις φωσφατιδυλοχολίνης τοπικά, αλλά κυρίως αντιμετωπίζεται με βλεφαροπλαστική.
Όταν οι σακούλες οφείλονται σε κάποια νόσο ή παθολογική κατάσταση, αντιμετωπίζονται με την αντιμετώπιση της αιτίας που τις προκαλεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέντε μυστικά διατροφής για να καταπολεμήσετε τις ιώσεις και τη γρίπη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώιμο σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας ο ανήσυχος ύπνος
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νυκτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα: Τι αποκαλύπτουν για την υγεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θρίλερ σε φάρμα στη Φθιώτιδα: Ινδός έσφαξε δύο συμπατριώτες του – Απειλεί να αυτοκτονήσει
- 600 προσλήψεις στις τράπεζες το 2027- Στις 28/11 το «The Monday Festival» για όσους θέλουν να εργαστούν στον κλάδο
- Θεοδωρικάκος: Μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ σε 994 προϊόντα έως 8% από 4/11 –
- UBS για Eurobank: Στα 5,40 ευρώ ο στόχος – Οι τρεις κινητήρες ανάπτυξης και το στοίχημα της Eurolife
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.