• ΥΓΕΙΑ

    Moderna: Το εμβόλιο της προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα παιδιά

    • NewsRoom
    Moderna: Το εμβόλιο της προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα παιδιά

    Moderna Inc


    Η Moderna Inc ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών και ότι είναι γενικά καλά ανεκτό από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, με την εταιρεία να αναφέρει ότι σκοπεύει σύντομα να υποβάλει τα στοιχεία στις ρυθμιστικές αρχές.

    Η Moderna αναφέρει ότι το διδοσικό εμβόλιό της παρήγαγε εξουδετερωτικά αντισώματα του ιού στα παιδιά και ότι είναι ασφαλές σε επίπεδο ανάλογο με αυτό που είχε παρατηρηθεί στις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν προηγουμένως στους εφήβους και στους ενήλικες.

    Το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί ήδη για ενήλικες ηλικίας άνω των 18 ετών, ενώ έλαβε άδεια και για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών στις ΗΠΑ.

    Ωστόσο, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, FDA,  δεν έχει εγκρίνει το εμβόλιο για χρήση σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών.

    Αντίθετα, η Σουηδία σταμάτησε τη χρήση του εμβολίου της Moderna στις νεότερες ηλικιακές ομάδες μετά από αναφορές περιπτώσεων καρδιακής φλεγμονής σε νεαρούς ενήλικες.

    Η Moderna αναφέρει ότι η πλειονότητα των παρενεργειών κατά την κλινική δομική, στις οποία συμμετείχαν 4.753 άτομα, ήταν ήπιας ή μέτριας σοβαρότητας, με πιο συνηθισμένα συμπτώματα την κόπωση, τον πονοκέφαλο, τον πυρετό και τον πόσο στο σημείο της ένεσης.

    Για τον εμβολιασμό των παιδιών στην κλινική δοκιμή χορηγήθηκαν δόσεις των 50 μικρογραμμαρίων,  η μισή ποσότητα του αρχικού εμβολίου που χορηγείται στους ενηλίκους. Επισημαίνεται ότι 50 μικρογραμμάρια είναι και η αναμνηστική δόση που έχει εγκριθεί.

    Ο FDA συνεδριάζει την Τρίτη για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της ανταγωνιστικής εταιρείας Pfizer και BioNTech για χρήση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ