• HealthStories.gr

    Τα παιδιά αρχίζουν και παίζουν Squid Game στο σχολείο – Τι πρέπει να κάνουν και να πουν οι γονείς

    • NewsRoom
    SQUID GAME


    Τα παιδιά αρχίζουν και παίζουν Squid Game στο σχολείο, χρησιμοποιώντας πολλές φορές βία. Τι πρέπει να κάνουν και να πουν οι γονείς σε αυτές τις καταστάσεις;

    Το Squid Game έγινε η πρώτη εκπομπή του Netflix που ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια προβολές τον πρώτο μήνα της στην υπηρεσία. Αλλά δεν είναι για παιδιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το γνωρίζουν και τώρα αναπαράγουν τα βίαια παιχνίδια στην παιδική χαρά ή το σχολείο.

    Το Squid Game, μια νοτιοκορεάτικη σειρά, είναι ένας συνδυασμός Survivor και Hunger Games. Είναι μόνο για άτομα ηλικίας 16+.

    Η ιστορία ακολουθεί 456 παίκτες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τα χρέη τους καθώς αγωνίζονται σε παιδικά παιχνίδια όπως: ‘διελκυστίνδα’ και ‘κόκκινο φως – πράσινο φως’ (αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα στην Ελλάδα).

    Αν και τα παιχνίδια είναι παρόμοια με αυτά που παίζαμε στην παιδική χαρά, η σειρά είναι βίαιη, γιατί όποιος χάνει σκοτώνεται.

    Τα παιδιά σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν για το Squid Game ακόμα και αν δεν το έχουν δει. Πολλά το αντιγράφουν στα δικά τους παιχνίδια στο σχολείο ή την παιδική χαρά.

    Στο Βέλγιο, ένα σχολείο ανέφερε ότι κάποια παιδιά ξυλοκόπησαν τους συμμαθητές τους αφού τους κέρδισαν σε ένα παιχνίδι παρόμοιο με του Squid Game.

    Ένας ειδικός σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας ειδοποίησε τους γονείς για την ανάγκη ενεργοποίησης του γονικού ελέγχου, αφού έμαθε ότι μαθητές σχολικής ηλικίας μιμούνται τη βία της εκπομπής.

    Και μια σχολική περιφέρεια της Φλόριντα προειδοποίησε τους γονείς για μαθητές που προσπαθούσαν να βλάψουν ο ένας τον άλλον ενώ αναπαρήγαγαν σκηνές από το Squid Game στο σχολείο.

    Πόσο πρέπει να ανησυχούν οι γονείς και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μιλήσετε στα παιδιά σας για το νέο φαινόμενο;
    Γιατί τα παιδιά ενδιαφέρονται για το Squid Game; Τα παιδιά συχνά συμμετέχουν σε μάθηση με παρατήρηση.

    “Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι μιμούνται συμπεριφορές που βλέπουν παρακολουθώντας τους άλλους”, εξηγεί η σύμβουλος Rebecca Cowan, Ph.D., LPC, NCC, ιδιοκτήτρια της Anchor Counseling & Wellness. Αυτές οι παρατηρήσεις περιλαμβάνουν αυτό που βλέπουν στην τηλεόραση ή στα βιντεοπαιχνίδια.

    Παραλλαγές του παιχνιδιού από άλλους ανθρώπους που αντιγράφουν επεισόδια του Squid Game βρίσκονται στα κοινωνικά μέσα. Άλλοι μαθητές στην τάξη μπορεί να το παρακολούθησαν στο σπίτι με ή χωρίς τους γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέρφια τους. Από εκεί, περνάει στο σχολείο ή την παιδική χαρά και μπορεί να μοιάζει με διασκέδαση.

    Η επιθυμία να γίνουν αποδεκτοί από τους συνομηλίκους μπορεί επίσης να δελεάσει τα παιδιά να παίξουν μαζί.



    ΣΧΟΛΙΑ