ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα κύρια θέματα που θα συζητήσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών με τον υπουργό Υγείας, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς κ. Ντεκλάν Κοστέλο, στη συζήτηση για το σύστημα υγείας που πραγματοποιήθηκε στο Economist. Όπως είπε αυτά είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η εξισορρόπηση του clowback και ο επανακαθορισμός του επιπέδου δαπανών δημόσιας υγείας.
Σημείωσε ότι, μπορεί οι μεταρρυθμίσεις να έχουν ξεκινήσει όμως έχουν μεγάλο περιθώριο εφαρμογής και μπορούν να αποδώσουν σταδιακά στη μείωση κόστους σημαντικά περισσότερο. Σχολιάζοντας το clowback ανέφερε ότι “ξεκίνησε ως ένας μηχανισμός που θα περιόριζε τις δαπάνες για την υγεία και σε μεγάλο βαθμό λειτούργησε. Όμως, όπως είπε πλέον το clowback δεν λειτουργεί με τον τρόπο που έπρεπε, καθώς εξαιτίας του, οι κυβερνήσεις δεν προχώρησαν σε άλλες μεταρρυθμίσεις ώστε να μειωθούν και με άλλους τρόπους οι δαπάνες. Γι αυτό και χρειάζεται να επανεξεταστεί και αν και δεν θα καταργηθεί τελείως χρειάζεται να εξισορροπηθεί”.
Το τρίτο θέμα που θα συζητηθεί είναι η δημόσια δαπάνη για την υγεία, που “σήμερα είναι πολύ χαμηλότερη από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πρέπει από τις συζητήσεις με το υπουργό να επανακαθοριστεί”, σημείωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηλεκτρικό ρέυμα: Τι φέρνουν οι αρνητικές τιμές στην αγορά ενέργειας
- Loulis Food: Γιατί επενδύει στην Kenfood
- Τι συμβαίνει στον Σκάι, το deal Ευαγγελάτου – Τατιάνας, λιγότερος Πορτοσάλτε, τι θα κάνει η Μενεγάκη, αλλαγές στα κανάλια
- Γουόρεν Μπάφετ : Τι θα κάνει με τα 334 δισ. δολάρια μετρητά; Άραγε περιμένει την «τέλεια καταιγίδα» για να κινηθεί;
