• Οικονομία

    Κοστέλο: Κατευθύνετε τα 30 δισ. ευρώ διαθέσιμα στις δημόσιες επενδύσεις και φέρτε ανάπτυξη

    Declan-Costello

    Declan-Costello


    Μια συμβουλή έδωσε σήμερα από το βήμα του Economist ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους Θεσμούς Ντεκλάν Κοστέλο, στη νέα ελληνική κυβέρνηση: “Πολιτικά είναι πολύ δύσκολο να συζητήσετε τώρα τα πρωτογενή πλεονάσματα, είπε. Θα ήταν πολύ πιο αποδοτικό να βάλετε στόχο την ανάπτυξη με κάθε τρόπο και να χρησιμοποιήσετε τα ταμειακά διαθέσιμα των 30 δισ. ευρώ για να ενεργοποιήσετε τις δημόσιες επενδύσεις”.

    Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση, ξεκινά από ένα πολύ καλό σημείο, και  σήμερα έχει ανάγκη να περάσει σε ένα επόμενο επίπεδο. Να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, να δώσει έμφαση στο επενδυτικό και επιχειρηματικό κλίμα και να διευκολύνει με κάθε τρόπο την προσέλκυση επενδύσεων που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη.

    Σημείωσε, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται αυτόματα αλλά χρειάζονται χρόνο και έφερε σαν παράδειγμα τα κόκκινα δάνεια, που μπορεί για χρόνια να αποτελούσαν το θέμα των συζητήσεων, αλλά τελικά σε εφαρμογή το πλαίσιο μπήκε στα τέλη του 2017.

    Οσον αφορά τους κινδύνους, σημείωσε, ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος ανησυχίας, και εξέφρασε την ικανοποίησή του από όσα έχει ακούσει μέχρι σήμερα, τις δεσμεύσεις και τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Η μόνη εστία ανησυχίας σημείωσε είναι τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.



    ΣΧΟΛΙΑ