• HealthStories.gr

    Camping και διατροφή: Πώς θα οργανώσεις τα γεύματά σου;

    Camping και διατροφή: Πώς θα οργανώσεις τα γεύματά σου;

    Camping και διατροφή: Πώς θα οργανώσεις τα γεύματά σου; πηγή: unsplash.com


    Φαίνεται πως έφτασε η στιγμή να δοκιμάσεις κι εσύ τις απόλυτα χαλαρωτικές διακοπές που σου υπόσχονται οι φίλοι σου που εδώ και χρόνια απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο camping. Η λίστα με τα απαραίτητα είναι έτοιμη. Γνωρίζεις όμως πως θα οργανώσεις το φαγητό σου;

    “Αυτό που χρειάζεται είναι ένας καλός προγραμματισμός των γευμάτων πριν ξεκινήσετε και δε θα σας λείψει τίποτα”, μας λέει η Σκληβάγκου Νάντια, MSc Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. “Σχεδιάστε ένα μενού, έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετό φαγητό, ο κατάλληλος εξοπλισμός αλλά και ότι δεν έχετε κάνει υπερβολές όσον αφορά τις αγορές σας.

    Τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε;

    Φορητό Ψυγείο

    Ένα φορητό ψυγείο-cooler που κλείνει καλά για να αποθηκεύετε τα τρόφιμα και να διατηρούνται φρέσκα. Η σωστή διατήρηση του φαγητού είναι το άλφα και το ωμέγα στο ελεύθερο κάμπινγκ. Tip: Να προτιμάτε παγοκολώνα αντί για παγάκια, η οποία διαρκεί περισσότερο.

    Φιάλη υγραερίου με μάτι ή γκαζάκι

    Είναι σχετικά οικονομικό και μπορείτε να μαγειρέψετε τα πάντα. Από τους πλέον ασφαλείς τρόπους για μαγειρική στην φύση. Θυμηθείτε να τα φυλάξετε σε πολύ σκιερό μέρος ώστε να μην έρχονται καθόλου σε επαφή με τον ήλιο και ζεσταθούν και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος φροντίστε να είναι καθαρός ο χώρος και να μην υπάρχουν ξερά φύλλα.

    Μαγειρικά Σκεύη

    Μαγειρικά σκεύη, όπως δύο κατσαρόλες (1 μεγάλη και 1 μεσαία- ανάλογα τα άτομα), ένα αντικολλητικό τηγάνι, μία σχάρα και ένα μπρίκι. Το ψήσιμο στην φωτιά είναι σύνηθες, με την προϋπόθεση κάποιος από την παρέα έχει αρκετή εμπειρία και μπορεί να το χειριστεί με ασφάλεια.

    Είδη Σερβιρίσματος μιας χρήσης

    Πιάτα- πιρούνα (μιας χρήσεως – για να μη χρειάζεται να πλένετε) και ποτήρια-θερμός για να κρατάνε θερμοκρασία. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για πολλά σκεύη και εργαλεία, επομένως πρέπει να αρκεστείτε στα βασικά. Δύο καλά μαχαίρια (ένα μεγάλο και ένα μικρό), κουτάλα, πηρούνια – κατά προτίμηση όχι ξύλινες για να πλένονται πιο εύκολα.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Εντάσεις και αλλαγή στρατηγικής – Η Δέλτα απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα

    Η Μύκονος πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς

    Γκ. Μαγιορκίνης: Τα 4 στοιχεία για την κινητικότητα του κορονοϊού που προκαλούν ανησυχία

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ