• HealthStories.gr

    Εντάσεις και αλλαγή στρατηγικής – Η Δέλτα απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα

    • NewsRoom
    Εντάσεις και αλλαγή στρατηγικής – Η Δέλτα απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα

    Πηγή: unsplash.com


    Η απειλή του 4ου κύματος της επιδημίας COVID-19 έφερε στο φως υποβόσκουσες εντάσεις και επείγουσα αλλαγή στρατηγικής. Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες μηνών και στην κυβέρνηση επιστρατεύουν μέχρι και τις εφεδρείες (βλέπε εμβολιασμό ανηλίκων), για να “κρατήσουν” τα σκληρά νούμερα της επιδημίας χαμηλά.

    Διότι τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα αυξάνονται και οι εμβολιασμοί μειώνονται – οι τελευταίες ημέρες “κλείνουν” με 90.000 εμβολιασμούς αντί των 100.000 και πλέον, που γίνονταν τους προηγούμενες δύο μήνες.

    Το 45% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ είναι πλήρως εμβολιασμένο. Περισσότερα από 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων χορηγούνται καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Συνολικά οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια. Αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό για την κατάκτηση της πολυπόθητης ανοσίας.

    Σε παγκόσμια κλίμακα τα στοιχεία δείχνουν άνοδο των κρουσμάτων στην Ευρώπη, στην Αμερική, στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

    Νέα στρατηγική

    Η επανεμφάνιση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα – λένε οι καλά γνωρίζοντες – μόνο τυχαία δεν είναι. Συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με περιφερειάρχες και με δημάρχους για το θέμα της ενίσχυσης των εμβολιασμών και με τις δηλώσεις του χτύπησε καμπανάκι για την Αττική, τα νησιά του Ν. Αιγαίου και την Κρήτη.

    Παρά τις συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης, που όλοι επικρότησαν στην αρχή και τις θριαμβολογίες, η κόπωση είναι παραπάνω από εμφανής, μιας και – όπως φαίνεται – έχουμε να κάνουμε με έναν ιό “Λερναία Ύδρα”, που κάθε φορά μας εκπλήσσει δυσάρεστα με τις παραλλαγές του, σπέρνοντας την ανησυχία.

    Καταρρέει το success story της κυβέρνησης; Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ευτυχώς ή δυστυχώς…

    Η διάσταση απόψεων μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και μελών της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων αναδύεται μεγαλύτερη από ποτέ, λίγο πριν από την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο bonus στην εστίαση, μιας και στην παρούσα συγκυρία εκεί πέφτει μεγάλο βάρος.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Καρδιά και ζέστη: Τρόποι προστασίας

    Σύψας: Γιατί οι νέοι αποτελούν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

    Κορονοϊός: Η Sothema στο πλευρό της κινεζικής Sinopharm για την παραγωγή του εμβολίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ