• HealthStories.gr

    Η Μύκονος πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς


    Το απόλυτο party island αποδεικνύει ότι μπορεί να ξεχωρίσει και για την υπεθυνότητά του έναντι της COVID-19. Η Μύκονος αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς και το «χρυσό» πάει επάξια στο «νησί των ανέμων».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ποσοστά εμβολιασμών στο δημοφιλές νησί είναι 82,17%.

    Ήδη οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί και σε αυτή τη φάση εμβολιάζονται οι εποχικοί εργαζόμενοι, που θα μείνουν στο νησί μέχρι και τον Οκτώβριο, οπότε αναμένεται να τελειώσει η τουριστική σεζόν.

    Εξαιρετική η εικόνα στις Κυκλάδες

    «Το παράδειγμα των ντόπιων ακολούθησαν και οι εργαζόμενοι, που έρχονται να δουλέψουν στο νησί μας, και για αυτόν τον λόγο υπάρχουν αυτά τα σημαντικά ποσοστά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς.

    Γενικά η εικόνα στις Κυκλάδες είναι εξαιρετική, δεδομένου ότι επιθυμούν να διατηρήσουν ψηλά την τουριστική ζήτηση. Μετά τη Μύκονο, πολύ καλές επιδόσεις στα ποσοστά ολοκλήρωσης των εμβολιασμών με τις απαραίτητες δόσεις καταγράφουν η Κύθνος και η Κέα με 79,2%, η Κίμωλος, η Σέριφος και η Σίφνος με 74,9%.

    «Να περάσουμε το μήνυμα ότι είναι προς όφελος όλων μας, μιας και είμαστε νησί που αναπτύσσεται τουριστικά, να είμαστε εμβολιασμένοι», σχολίασε ο δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης.

    Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ