ΥΓΕΙΑ

Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τα σχολεία, θέμα χρόνου να επικρατήσεις παντού η βρετανική μετάλλαξη

  • NewsRoom
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.


Κατηγορηματικός ως προς την ανάγκη επιστροφής αυστηρότερων μέτρων λόγω της βρετανικής μετάλλαξης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει παντού το βρετανικό στέλεχος. «Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα, θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές. Είναι σαφές ότι οι δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11/1 και μετά άφησαν αποτύπωμα που δεν φέρουν αμφισβήτηση».

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», συμπλήρωσε. «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού».

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, «στο διάστημα 14/12 με 2/1 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας».

Αναφορικά με το περιστατικό του ιατρικού προσωπικού στην Πάτρα το οποίο αρνήθηκε να εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να μολυνθεί, ο κ. Εξαδάκτυλος  χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, δεδομένου ότι διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν.


ΣΧΟΛΙΑ