• ΥΓΕΙΑ

    ΕΟΔΥ: 530 κρούσματα μεταλλάξεων στην Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

    • NewsRoom


    Σε 530 ανέρχονται τα κρούσματα των μεταλλάξεων του κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων οι 40αφορούν σε εισαγόμενα κρούσματα.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των μεταλλάξεων-οι 495- αφορούν τη βρετανική μετάλλαξη και 7 την νοτιοαφρικανική.

    Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 495θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 7 για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

    Στον πίνακα του ΕΟΔΥ απεικονίζεται η απόλυτη και σχετική συχνότητα των θετικών δειγμάτων με μεταλλαγμένα στελέχη του SARS-CoV-2 ανά τύπο μετάλλαξης, από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης μέχρι σήμερα.

    μετάλλαξη κορονοϊού

    Στον παρακάτω πίνακα του ΕΟΔΥ απεικονίζεται η απόλυτη συχνότητα θετικών δειγμάτων για τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) του SARS-CoV-2 ανά είδος κρούσματος (εγχώριο-εισαγόμενο) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2.

    μετάλλαξη του κορονοϊού

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΟΔΥ: 698 νέα κρούσματα και 26 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Ηλίας Μόσιαλος: Δεν έχει αποδειχθεί ο συσχετισμός των εμβολίων και του συνδρόμου Guillain-Barré

    Από σήμερα σε λειτουργία τα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – «Ραντεβού ζωής»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ