Οικονομία & Επιχειρήσεις

Κορονοϊός: Ανησυχητικά ευρήματα στις αερομεταφορές – 90.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στις ΗΠΑ

  • NewsRoom


Σοβαρό προβληματισμό για το μέλλον των αερομεταφορών προκαλούν τα ευρήματα που δημοσίευσε χθες, Πέμπτη, η ομοσπονδία που αντιπροσωπεύει τις αμερικανικές αεροπορικές.

Ειδικότερα, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο τομέας των αερομεταφορών, που δοκιμάζεται ίσως όσο κανένας άλλος από την πανδημία του κορονοϊού, καταγράφοντας μεγάλη πτώση στις πωλήσεις εισιτηρίων διεθνώς, θα καταγράψει απώλειες 90.000 θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Airlines for America, ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στον τομέα των επιβατικών πτήσεων θα μειωθεί από τους 460.000 τον Μάρτιο στους 370.000 στα τέλη Δεκεμβρίου, ήτοι κατά τουλάχιστον 20%. Ο αριθμός των εργαζομένων θα υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1987.

Καθώς οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με νέα έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού και οι αρχές επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα, ο αριθμός των επιβατών αεροπορικών πτήσεων στις ΗΠΑ παρέμεινε τις τελευταίες εβδομάδες κάτω από το 65% αυτού που καταγραφόταν την περασμένη χρονιά.

Για να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία μείωση της δραστηριότητάς τους, οι αεροπορικές εταιρείες κατέφυγαν αρχικά σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου ή πρόωρης συνταξιοδότησης.

Δεσμεύτηκαν την άνοιξη να μην απολύσουν κανέναν εργαζόμενο ως την 30ή Σεπτεμβρίου, σε αντάλλαγμα για τις κρατικές επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως, ελλείψει συμφωνίας μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών για την παράταση των μέτρων στήριξης των αερομεταφορέων, οι United Airlines και American Airlines απέλυσαν 32.000 εργαζόμενους τον Οκτώβριο.

Την ίδια ώρα, τέσσερις μικρότερες εταιρείες έβαλαν λουκέτο στις ΗΠΑ, ανέφερε χθες η Airlines for America σε έγγραφό της, με το οποίο αποτιμά τον αντίκτυπο της πανδημίας στον τομέα των αερομεταφορών.

Πρόκειται για τις Compass Airlines, ExpressJet, RavnAir Group και Trans States Airlines, διευκρίνισε η ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη:

Μαζικές απολύσεις σε United & American Airlines: Πόρτα εξόδου για 32 χιλ. εργαζόμενους

Κορονοϊός: Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης στις πτήσεις αποκαλύπτει νέα έρευνα

ΕΚΠΑ: Πόσο κινδυνεύουμε από κορονοϊό μέσα σε ένα αεροπλάνο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ