• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Εθνική Ασφαλιστική: Ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

    • NewsRoom
    εθνικη ασφαλιστικη

    Εθνική Ασφαλιστική


    Δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας στις δύσκολες μέρες που βιώνει η χώρα από την Εθνική Ασφαλιστική

    Η Εθνική Ασφαλιστική, από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της, έθεσε ως όραμά της να υπηρετεί με συνέπεια τον άνθρωπο. Στα 129 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, η Εταιρεία δεν έπαψε ποτέ να στέκεται δίπλα στους ασφαλισμένους της, την κοινωνία και την οικονομία.

    Πάρα τις αντίξοες συνθήκες τις οποία βιώνει το σύνολο της χώρα εξαιτίας της πανδημίας, η Εταιρεία, συνεχίζει να διατηρεί την ηγετική της θέση στην εγχώρια Ασφαλιστική Αγορά με εντυπωσιακή παραγωγή και κερδοφορία. Συγκεκριμένα, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 22,4% το 12μηνο του 2019, έναντι της ίδιας περιόδου 2018.

    Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα ανήλθαν σε €740,6εκ., ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε €96,7εκ., έναντι €63,1εκ το 12μήνο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 53,1%. Αναλυτικότερα, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα του Κλάδου Ζωής, αυξήθηκαν κατά 31,3% ανερχόμενα σε €572,6 εκ. έναντι €436,0 εκ. το 12μηνο του 2018, αύξηση που οφείλεται, κυρίως, στο έντονο ενδιαφέρον για το προϊόν εφάπαξ καταβολής, αλλά και στην πολύ καλή πορεία των Κλασικών Ατομικών προϊόντων περιοδικών και εφάπαξ καταβολών Ζωής και Υγείας.

    Σταθερή παρέμεινε η παραγωγή των Κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων με τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και δικαιώματα να ανέρχονται σε €168,0 εκ. έναντι €168,9 εκ. το 12μηνο του 2018.

    Οι προαναφερθείσες επιδόσεις είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών κινητοποίησης όλων των δικτύων παραγωγής, τα οποία εμφάνισαν εξαιρετικές επιδόσεις για ακόμη μία χρονιά. Συγκεκριμένα, το Εταιρικό δίκτυο συνεργατών και το δίκτυο πρακτόρων, σημείωσαν αύξηση παραγωγής το 12μηνο του 2019 σε σχέση με το 12μηνο του 2018 κατά 9,5% σε €248,7 εκ. και 8,3% σε €145,6 εκ., αντίστοιχα.

    Το δίκτυο Bancassurance, κατά την ίδια περίοδο, σημείωσε θεαματική αύξηση κατά 66,6%, με παραγωγή ύψους €263,7 εκ. λόγω κυρίως των εντυπωσιακών πωλήσεων για το προϊόν εφάπαξ καταβολής, αλλά και το αποταμιευτικό προϊόν περιοδικών καταβολών.

    Αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται, η εταιρεία στέκεται ενεργά δίπλα στην κοινωνία που αυτόν τον καιρό δοκιμάζεται από την απειλή το COVID-19 και υλοποιεί ενέργειες με άξονα τη δημιουργία ενός θετικού αποτυπώματος.

    Στην τρέχουσα συγκυρία, η Εθνική Ασφαλιστική πήρε την πρωτοβουλία να ενισχύσει τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της «επίθεσης» που δέχεται η χώρα μας από τον κορωνοϊό, υποστηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την προσφορά 100.000 χειρουργικών μασκών και 10 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών για τις μονάδες ΜΕΘ. Τα παραπάνω υλικά διατέθηκαν στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα τα αποδώσει στις νοσοκομειακές και επιχειρησιακές μονάδες που έχουν σχετικές ελλείψεις.

    Τη στιγμή που η υφήλιος αντιμετωπίζει μια παγκόσμια κρίση με πολλαπλές επιπτώσεις σε εθνικό και ατομικό επίπεδο, η Εθνική Ασφαλιστική παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

    Ιδιαίτερα αυξημένη ευαισθησία και μέριμνα έχουμε, επίσης, επιδείξει όσον αφορά την υγεία και ασφάλεια των πελατών της.

    Σε συνεργασία με την Affidea, η Εταιρεία προσφέρει σε όλους τους ασφαλισμένους της με ατομικά συμβόλαια, ειδικά προνόμια στην πρόσβαση υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.

    Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια σειράς μέτρων που έχει λάβει η Εθνική Ασφαλιστική για την ασφάλεια των εργαζομένων της και των συνεργατών της. Με πρωτοφανή ταχύτητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, η Εταιρεία συνεχίζει την αδιάλειπτη λειτουργία της προκειμένου να εξυπηρετήσει το σύνολο των ασφαλισμένων της, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο, εφαρμόζοντας την εξ’ αποστάσεως εργασία για τη πλειονότητα του ανθρώπινου δυναμικού της.

    Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι η προστασία του υψίστου αγαθού της υγείας για όλους τους συνανθρώπους μας, με επίκεντρο πάντα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας, με τρόπο αντάξιο της ιστορίας και των παραδόσεων της Πρώτης Ασφαλιστικής.

    Τέλος, για την ενίσχυση του μηνύματος της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας που προτρέπει το σύνολο των Ελλήνων να παραμείνουν σπίτι, η Εταιρεία έχει προσαρμόσει ανάλογα την επικοινωνία της και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με σχετική καμπάνια.



    ΣΧΟΛΙΑ