• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Deutsche Bank: Στο επίκεντρο τα NPEs των ελληνικών τραπεζών

    • NewsRoom


    Με το βλέμμα στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (ΝPEs) σχολιάζει η Deutsche Bank τα επικείμενα αποτελέσματα εξαμήνου των ελληνικών τραπεζών σε έκθεσή της, σημειώνοντας ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν μειώσει τα ΝPEs κατά 13,5 δισ. ευρώ ή κατά 12% από το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

    Ο οίκος αναμένει ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2018 οι τέσσερις τράπεζες θα έχουν μειώσει τα NPEs τους κατά 3,7 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μερίδιο να προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της μεγάλης έμφασης που δίνει στη μείωσή τους.

    Η Deutsche Bank αναμένει επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα θα εμφανίσει τη μεγαλύτερη κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της με 60%, ακολουθούμενη από την Eurobank με 56%, ενώ η Alpha αναμένεται να εμφανίζει την χαμηλότερη κάλυψη με 49% και την Πειραιώς στο 51% περίπου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική τράπεζα στην έκθεσή της διατηρεί σύσταση «buy» για την Εθνική και την Alpha Bank  και «hold» για Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

    Όσον αφορά στα καθαρά έσοδα από τόκους, η Eurobank αναμένεται να είναι η μόνη που θα εμφανίσει μια μικρή μείωση. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ο οίκος προβλέπει μείωση των καθαρών εσόδων από τόκους και από τις τέσσερις τράπεζες, που θα κυμαίνεται από -0,7% για την Πειραιώς ως -2,5% για την Εθνική. Η Alpha και η Eurobank αναμένεται να εμφανίσουν μείωση -1,7% και -1,2% αντίστοιχα.

    Επίσης, η Deutsche Bank αναμένει βελτίωση στα έσοδα από προμήθειες και σχετικά σταθερά κόστη.

    Σημειώνεται ότι ο οίκος δίνει στόχο τα 2,5 ευρώ για την Alpha Bank , τα 0,95 ευρώ για τη Eurobank, τα 2,9 ευρώ για την Πειραιώς και τα 0,32 ευρώ για την Εθνική.



    ΣΧΟΛΙΑ