• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Χατζηδάκης: Στην τελική ευθεία το νέο «Εξοικονομώ» των 850 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Το Σεπτέμβριο η ψήφιση του νέου κεφαλαιοποιητικού επικουρικού ταμείου

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Την προδημοσίευση του οδηγού για το νέο «Εξοικονομώ» ανακοίνωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο Athens Investment Forum.

    Όπως είπε, τα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης, μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ανάπτυξη και την απασχόληση και στα οποία το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανεβάζει ταχύτητα, αρχής γενομένης από το νέο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ -με την προδημοσίευση οδηγού την επόμενη εβδομάδα-, ύψους 850 εκατ. ευρώ.

    «Πρόκειται για ποσό πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε ανάλογο πρόγραμμα εξοικονόμησης του παρελθόντος, το οποίο θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερα προγράμματα εξοικονόμησης στο μέλλον, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

    Οι πόροι που θα προέλθουν μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι και το 2023, θα φτάσουν συνολικά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης επιχειρήσεων του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.

    Συνολικά η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιριακού αποθέματος της χώρας αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας κατά 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, αλλά και στη δημιουργία πάνω από 22 χιλιάδων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ