• First Top Stories

    Το μήνυμα που έλαβε ο Μιχάλης Στασινόπουλος, οι νέες δουλειές της Pitch και ο νέος πλειστηριασμός ακινήτου του Λαινόπουλου

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Μιχάλης Τσαμάζ.. OTE
    Μιχάλης Τσαμάζ. Ετών 56. Επικεφαλής ΟΤΕ

    Παρουσία με νόημα: Πλήθος σχολίων προκάλεσε η παρουσία του ισχυρού άνδρα του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Μιχάλη Στασινόπουλου στο πάνελ  της χθεσινής συνέντευξης τύπου του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα και του επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ για το σχέδιο ψηφιακής ανάπτυξης της χώρας που προτείνει ο σύνδεσμος. Ο Τσαμάζ είναι ο πρόεδρος της επιτροπής Ψηφιακής Οικονομίας του ΣΕΒ και συνεπώς έπρεπε να ήταν εκεί. Ο Στασινόπουλος, όμως, είναι ο πρόεδρος της επιτροπής Μεταποίησης…

    Γι’ αυτό κάποιοι συνέδεσαν την παρουσία του με την πρόσφατη εξαγγελία για δημιουργία φορέα που εκπροσωπεί τις βιομηχανίες της χώρας στον οποίο πρωτοστατούν εταιρείες του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

    Στασινόπουλος
    Μιχάλης Στασινόπουλος. Επιχειρηματίας (πρώτος από δεξιά)

    Τότε είχε ξεκαθαριστεί από την εκπρόσωπο του νέου φορέα κα Μαρία Λαζαρίμου (παλαιά καραβάνα της αγοράς και πρώην επικεφαλής της Advocate που δεν άντεξε στην κρίση), πως δεν είναι ανταγωνιστικός αλλά συμπληρωματικός στον ΣΕΒ, κ.ο.κ. Από τη χθεσινή συνέντευξη  τύπου προκύπτει πως η ηγεσία του συνδέσμου έλαβε το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι παραδοσιακές οικογένειες των βιομηχάνων.

    Δουλίτσες

    Και επειδή θυμηθήκαμε την Advocate, μια εταιρεία που ίδρυσαν πρώην στελέχη της, επικράτησε στο διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τις δημόσιες σχέσεις. Η Pitch, των κ.κ. Κων/νου Χρονόπουλου και Γιώργου Χατζόπουλου, κέρδισε την προηγούμενη Παρασκευή τον διαγωνισμό αν και κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά!

    Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 58.000 ευρώ και η προσφορά της Pitch, που επικράτησε, ήταν 52.200 ευρώ. Κάποιοι από τους ανταγωνιστές της εταιρείας, που ιδρύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ζήτησαν στοιχεία για την “τεχνική αξιολόγηση” τα οποία δεν έλαβαν.

    Τώρα διαμαρτύρονται γιατί ήταν φθηνότεροι στην τιμή και φαίνεται πως έχασαν στην “τεχνική αξιολόγηση” χωρίς να ξέρουν λεπτομέρειες. Οι ίδιοι επιχειρηματίες της Pitch ελέγχουν και μια ακόμα εταιρεία δημοσίων σχέσεων που εξειδικεύεται στο αθλητικό marketing, κ.λπ. και πάει πολύ καλά.

    Κάτι ξέχασαν

    Στέργιος Πιτσιόρλας 60 ετών -Υφυπουργός Ανάπτυξης
    Στέργιος Πιτσιόρλας 60 ετών -Υφυπουργός Ανάπτυξης

    Με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα, κάποιος έπρεπε να ρωτήσει χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του ΣΕΒ, για τα σενάρια δημιουργίας τέταρτου τηλεπικοινωνιακού παρόχου με κινεζικά κεφάλαια! Το σχέδιο βρίσκεται πρώτο σε έναν κατάλογο με υποψήφιες προς κινεζική χρηματοδότηση επενδύσεις που έλαβε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

    Ποιος το προωθεί; Ο πρώην επικεφαλής της Forthnet και νυν μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Quest (του κ. Φέσσα) Παντελής Τζωρτζάκης!

    Και ο πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συνδέσμου Φώτης Προβατάς μέσω της εταιρείας συμβούλων επενδύσεων που διοικεί.

    ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κάνουν Business 

    Όπως βλέπετε, οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ (και της παλαιάς ΔΗΜΑΡ) είναι εξαιρετικά φιλικοί προς τις επενδύσεις. Πάρτε για παράδειγμα το εμπορικό κέντρο “Academy Gardens” στην Ακαδημία Πλάτωνος που προσπαθούσε να αδειοδοτηθεί επί σχεδόν δέκα χρόνια.

    Επί δέκα χρόνια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις κατά της αδειοδότησης με το επιχείρημα πως αλλοιώνεται ο αρχαιολογικός χώρος. Ε, χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε πανηγυρικά την επένδυση που προωθεί η εταιρεία Artume. Η Artume ελέγχεται σήμερα από τον αμερικανικό όμιλο Blackrock. Η εταιρεία είχε δαπανήσει 37 εκατ. ευρώ το 2007 για να αγοράσει ακίνητο της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκης στον Κηφισσό και γειτονικό οικόπεδο που κατείχε η οικογένεια Λαναρά.

    Το αστείο της υπόθεσης είναι πως λίγες ώρες πριν εγκαταλείψει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Πάνος Σκουρλέτης είχε υπογράψει ρύθμιση που (θεωρούσε) πως κάλυπτε τις απαιτήσεις της εταιρείας. Οι συντάκτες της ρύθμισης είχαν, όμως, κάνει λάθος στα νούμερα (π.χ. για το ύψος των κτιρίων) με αποτέλεσμα να χρειαστεί νέα ρύθμιση, αυτή τη φορά από τον Γιώργο Σταθάκη.

    Οι αμερικανοί της Blackrock είχαν στείλει μέχρι και επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να ξεμπλοκάρει την επένδυση. Είδαν το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα επί ΣΥΡΙΖΑ!

    Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί για Λαϊνόπουλο

    Άλλο ένα ακίνητο του ομίλου Λαϊνόπουλου βγάζουν στο σφυρί οι τράπεζες. Πρόκειται για αγροτεμάχιο στο Πολυδένδρι Ωρωπού στο οποίο λειτουργεί και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, συνολικής επιφάνειας περί τα 25 στρέμματα. Ο πλειστηριασμός γίνεται από την Alpha Bank και η τιμή εκκίνησης για το ακίνητο αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προμότ Λαϊνόπουλος: Σε πλειστηριασμό ακίνητο στην Γλυφάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι φοβούνται τον Μιχάλη Στασινόπουλο (της Βιοχάλκο) και ποιοι πολεμούν την Εύη Τατούλη;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τhe Wise Man: Τι γίνεται με την Χαλκόρ του ομίλου Στασινόπουλου;



    ΣΧΟΛΙΑ