• First Top Stories

    Στην εντατική το Mega! Εκτός του διαγωνισμού για την τηλεόραση η Τηλέτυπος


    Πώς κανείς να ξεκινήσει να μιλάει για το μεγάλο αυτό κεφάλαιο που ονομάζεται Mega; Οι δημοσιογράφοι του καναλιού πάντως, λόγω των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην Τουρκία με το – ευτυχώς – αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, ήταν στο πόστο τους, alerted και αναμετέδιδαν κανονικά και με σθένος όλες τις εξελίξεις από τη γειτονική χώρα, παρά το ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.

    Αυτό, φυσικά, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το άλλοτε πανίσχυρο και επονομαζόμενο Μεγάλο Κανάλι, ένας από τους πρώτους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας, έφτασε σήμερα να αντιμετωπίζει μια σωρεία προβλημάτων άλυτων, με εσωτερικές διαμάχες μεταξύ των μετόχων, διαμάχες με τις τράπεζες και οικονομικές υποχρεώσεις δυσθεώρητες.

    Φαίνεται πως η οικονομική κρίση στράγγιξε το Μεγάλο Κανάλι και το έσπρωξε στο χείλος του γκρεμού. Όμως τη χαριστική βολή ήρθε να του δώσει ο περιβόητος διαγωνισμός για τις τέσσερις δυσεύρετες και πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες. Η Τηλέτυπος ΑΕ (η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mega), μπορεί να κατέθεσε το φάκελό της και να πρόλαβε την προθεσμία καταβολής των αιτήσεων, όμως το Mega Channel δε θα καταφέρει να συνεχίσει στην κούρσα.

    Η απουσία τραπεζικής και φορολογικής ενημερότητας από τον φάκελο που κατέθεσε η Τηλέτυπος – το πιο σημαντικό, δηλαδή, κομμάτι του φακέλου – πρώτον, οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια το κανάλι εκτός του διαγωνισμού και δεύτερον θα σημάνει την αρχή του τέλους του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας.

    Και μπορεί, όπως λέγεται, οι ιθύνοντες του σταθμού να ψάχνουν και να μηχανεύονται τρόπους για να κρατήσουν το Mega εν ζωή, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει πρακτικά αδύνατον.

    Έτσι, το πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι τέθηκε οριστικά εκτός της κούρσας διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών και το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να αλλάξει άρδην. Τα πράγματα στην τηλεόραση δε θα είναι όπως τα ξέρουμε καθώς πρόκειται για τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας που τίθεται εκτός λειτουργίας με νομική παρέμβαση.

    Η απόρριψη από το διαγωνισμό αποτελεί και την αρχή του θανάτου μιας επιχείρησης που απασχολεί 500 εργαζόμενους. Είναι σαφώς ένας εφιάλτης άνευ προηγουμένου. Οι στρατιές των ανέργων που θα δημιουργηθούν θα είναι πρακτικά αδύνατο να απορροφηθούν από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και εκείνοι μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

    Η αγορά εργασίας θα δεχτεί ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα – παρόλο που η κατάστασή της έχει φτάσει στο απροχώρητο – καθώς κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο όλοι οι εργαζόμενοι της Τηλέτυπος ΑΕ και μαζί τους και οι οικογένειές τους. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, απλοί υπάλληλοι, άπαντες θα αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της ανεργίας και του αδιεξόδου που αυτή προκαλεί.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες και ενώ η αγωνία για το κανάλι χτυπάει κόκκινο, λαμβάνει χώρα ένα μεγάλο κύμα φυγής από το κανάλι, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι του άλλοτε ισχυρού μέσου κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν ότι δε θα μείνουν στο δρόμο. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και τα mails διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς κάνουν κρούση σε όλες τις επιχειρήσεις των media της Αθήνας προκειμένου να βρουν εργασία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sklavenitis-marinopoulos-thema-imeron-simfonia-schedia-polemou-gia-pos-tha-gemisoun-ta-rafia-amesa/61457

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/katalaveni-o-psifoforos-oti-trenose-kapote-polito-300-ekat-ke-tora-dothike-45-ekat/61510



    ΣΧΟΛΙΑ