• First Top Stories

    ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

    • NewsRoom


    Έφτασε η ώρα των ανακοινώσεων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (12 το μεσημέρι) αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρώτων από τα 42 ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Έπειτα από ένα τριήμερο έντονων εσωκομματικών ζυμώσεων, σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα των τριών εν ενεργεία ευρωβουλευτών (Δ.Παπαδημούλης, Κ.Κούνεβα, Στ. Κούλογλου).

    Από κει και πέρα, σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κουρουμπλή, και του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Σύμφωνα με πηγές, στο ψηφοδέλτιο μπαίνουν επίσης ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και η νομικός Άννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου Τσάτσου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήσεις υπάρχουν με την πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση όπως και με την Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου. Επίσης, η κυβέρνηση σκέφτεται να ρίξει στη μάχη των ευρωεκλογών τον πρόεδρο του ελληνικού φόρουμ μετανάστευσης, Γιονούς Μοχαμαντί, από το Αφγανιστάν.

    Κατ’ άλλες πληροφορίες, η Κουμουνδούρου εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει στη μάχη ένα «βαρύ» υπουργικό όνομα, συμβολικό της σημασίας που αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναμέτρηση. Από τα ονόματα που ακούγονται ξεχωρίζει αυτό της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία θεωρείται επιτυχημένη στις μάχες που έχει δώσει.

    Στο πλαίσιο αυτό ακούγεται και το όνομα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, εκφραστή της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ανθρώπου που εμπιστεύτηκαν τα τελευταία χρόνια οι δανειστές.

    Επίσης, εξακολουθεί η συζήτηση για την συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη, αφού πρώτα εξασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

    Ως προς αυτό αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα, δηλαδή ρύθμιση που θα αίρει για τους εν ενεργεία βουλευτές την απαγόρευση να θέσουν υποψηφιότητα για την ευρωβουλή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ώρα των πρώτων ανακοινώσεων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ετοιμάζουν φωτογραφική ρύθμιση για να μπει η Κουντουρά στο ευρωψηφοδέλτιο

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Νέος γρίφος για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου



    ΣΧΟΛΙΑ