• Top Stories

    Νέος γρίφος για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου

    • NewsRoom
    tsipras τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες εξελίσσεται η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα και τους επιτελείς της Κουμουνδούρου να προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή, για να κρατηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στα κομματικά στελέχη που θα διεκδικήσουν τον σταυρό και σε αυτά, η συμμετοχή των οποίων θα αποτυπώσει την διεύρυνση, και δη προς την Κεντροαριστερά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 15 από τους 42 υποψηφίους θα είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ανακοινώσεις για τα πρώτα ονόματα θα γίνουν εντός της επόμενης εβδομάδας.

    Οι σίγουροι είναι οι νυν ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα. Από κει και πέρα, σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής Β’ Αθηνών και η έδρα του θα πάει στον Κώστα Καραχάλιο.

    Τα προβλήματα ξεκινούν με τις συμμετοχές στο ευρωψηφοδέλτιο της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη, οι οποίοι για να είναι υποψήφιοι πρέπει επίσης να παραιτηθούν από βουλευτές, θέτοντας όμως σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία. Πρώτος επιλαχών για την έδρα της κ. Κουντουρά είναι ο Δημήτρης Αργυρόπουλος από τους ΑΝΕΛ και για την έδρα του κ. Δανέλλη στο Ηράκλειο η Ελένη Μπρεδάκη – Μαρινέλλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, τα πράγματα δυσκολεύουν και με τις ποσοστώσεις για τις γυναίκες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως από τα υψηλά κλιμάκια θα επιθυμούσαν και κορυφαία στελέχη -ακόμη και υπουργοί- να δώσουν τη μάχη, προκειμένου να σηματοδοτηθεί η κρισιμότητα της κάλπης και να περάσει το μήνυμα ότι η ψήφος δεν μπορεί να είναι χαλαρή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα ονόματα – έκπληξη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – «Κατεβαίνει» και ο Α. Βερούτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι υποψήφιοι του Ποταμιού στις ευρωεκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ