• Πολιτική

    Η ώρα των πρώτων ανακοινώσεων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε

    • NewsRoom
    Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας


    Τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων του για τις ευρωεκλογές του Μαΐου αναμένεται να ανακοινώσει, εκτός απροόπτου, την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, το μεσημέρι της Τρίτης θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του κόμματος στην Πλ. Κουμουνδούρου. Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης θα αποτελέσει η προετοιμασία για της Ευρωεκλογές.

    Μετά τη συνεδρίαση αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου.

    Στην Κουμουνδούρου θεωρούν τη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση ιδιαίτερα σημαντική. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά (μέσω της «πλατιάς απεύθυνσης», όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, προς τις «προοδευτικές δυνάμεις»), προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο μέτωπο.

    Ανεξάρτητα από το αν οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν ή όχι μαζί με τις εθνικές (κάτι που φαίνεται πως θα αποφασιστεί μετά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου), στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν σε μια «χαλαρή ψήφο» των πολιτών που δεν θα οδηγήσει σε μια μεγάλη διαφορά της ΝΔ. Από την άλλη, με ενδιαφέρον θα κοιτάξει και τη διαφορά που θα έχει το ίδιο το κόμμα από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο δεν δέχθηκε την πρόταση του Τσίπρα για συνεργασία στις ευρωεκλογές.



    ΣΧΟΛΙΑ