• First Top Stories

    Ρίο 2016: Τα πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη “παραγωγή” Ολυμπιονικών – Κορυφαίο το Stanford της Στεφανίδη


    Ενδιαφέρουσα είναι η καταγραφή των πανεπιστήμιων που «έβγαλαν» τους περισσότερους χρυσούς Ολυμπιονίκες στους αγώνες του Ρίο. Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, τα μάτια των περισσότερων ανθρώπων έπεσαν στον επίσημο διεθνή πίνακα μεταλλίων. Στην κορυφή της λίστας το πανεπιστήμιο του Stanford, από το οποίο προέρχεται και η χρυσή μας Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

    Τη μεγαλύτερη προσοχή, φυσικά, κέρδισε η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, που ήρθε δεύτερη στο συνολικό αριθμό μεταλλίων, στην παγκόσμια κατάταξη. Τα στοιχεία για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα με τη μεγαλύτερη “παραγωγή” Ολυμπιονικών, βασίζονται σε δημόσια δεδομένα, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται τόσο οι αθλητές που έχουν αποφοιτήσει από το κάθε ίδρυμα, αλλά και αυτοί που τώρα φοιτούν εκεί.

    Ορισμένα από τα πιο γνωστά ιδρύματα έχουν φιλοξενήσει στις αίθουσες τους διάσημους αθλητές, οι οποίοι στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κέντρισαν τα βλέμματα των πάντων με τα σκορ τους.

    Δείτε αναλυτικά την κατάταξη στον πίνακα που ακολουθεί:

    metallia-panepistimia

    Χρυσό μετάλλιο : Πανεπιστήμιο του Stanford ( ΗΠΑ )

    stefanidi

    Στην κορυφή του πίνακα, βρίσκεται το πανεπιστήμιο Stanford στην Αμερική. Εκεί φοίτησε η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του άλμα επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, που συγκίνησε όλη την Ελλάδα, με άλμα στα 4,85 μέτρα. Απόφοιτη του Stanford είναι, επίσης, και η κολυμβήτρια Katie Ledecky. Το πανεπιστήμιο αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα περήφανο, αφού 11 χρυσοί Ολυμπιονίκες είναι απόφοιτοί του.

    Το Stanford, ένα πανεπιστήμιο με 16.000 φοιτητές, μπορεί να λάβει τα εύσημα, καθώς ένα ποσοστό της τάξεως του 20% της Αμερικάνικης αποστολής, που κέρδισε χρυσά και πολλά ασημένια μετάλλια φέτος, είχε φοιτήσει στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

    Ασημένιο μετάλλιο: Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA)  (ΗΠΑ)

    simone biles

    Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια βρίσκεται δεύτερο στην κατάταξη, με τους φοιτητές/ αποφοίτους του να έχουν κερδίσει 10 μετάλλια στους Αγώνες του Ρίο. Εκεί σπουδάζει και η 19χρονη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Simone Biles, που φέτος σάρωσε στους Ολυμπιακούς.

    Χάλκινο: Πανεπιστήμιο Loughborough (Μεγάλη Βρετανία)

    Maddie Hinch

    Το πανεπιστήμιο Loughborough είναι γνωστό για την ώθηση και την υποστήριξη, που παρέχει σε νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Έτσι, δεν προκαλεί καθόλου εντύπωση το γεγονός πως πολλοί αθλητές της Βρετανικής αποστολής ήταν ή είναι φοιτητές του Ιδρύματος αυτού. Η Maddie Hinch, παίκτρια χόκει, βρίσκεται στη λίστα με τους φοιτητές του Loughborough, που έχουν κερδίσει μετάλλιο.

     Χάλκινο : Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας (USC) (ΗΠΑ)

    rio
    Allyson Felix – Katinka Hosszu

    Την τρίτη θέση μαζί με το βρετανικό πανεπιστήμιο Loughborough, μοιράζεται το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, το οποίο μπορεί να είναι περήφανο για τους 6 χρυσούς Ολυμπιονίκες που «έβγαλε». Βέβαια, το USC μπορεί να υπερηφανεύεται για τη δρομέα Allyson Felix και την ουγγρικής καταγωγής κολυμβήτρια Katinka Hosszu, οι οποίοι κέρδισαν δύο και τρία χρυσά μετάλλια αντίστοιχα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/meta-tin-avgi-nea-epithesi-sti-stefanidi-apo-tin-ert/69416

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    http://www.mononews.gr/megali-machi-tis-tileorasis/69800



    ΣΧΟΛΙΑ