• First Top Stories

    «Απασφάλισε» ο Καμμένος: Διαλυμένες οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις – «Οι μισοί αποστρατεύονται και οι άλλοι μισοί είναι πιτσιρικάδες»

    Ίμια

    Πάνος Καμμένος


    Αυτήν τη στιγμή οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι “διαλυμένες”, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αναφορικά με το αν η Ελλάδα ανησυχεί και είναι έτοιμη να απαντήσει σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να στήσει “προγεφυρώματα” στο Αιγαίο.

    Όπως εξήγησε ο Π. Καμμένος, η εμπλοκή του τουρκικού στρατού στη Συρία έχει φέρει τις γειτονικές Ένοπλες Δυνάμεις σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ οι εκκαθαρίσεις στο στράτευμα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου το έχουν αποδεκατίσει και έχουν καταρρακώσει το ηθικό του

    Δεν μπορούν να σηκώσουν αεροπλάνο. Το 60% των πιλότων έχει αποστρατευθεί. Αυτή τη στιγμή πετάνε τα αεροπλάνα στα όρια του προσωπικού με πιτσιρικάδες, οι οποίοι φαίνεται ότι μόλις αναχαιτίζονται μέχρι αντίμετρα φοβούνται”, σχολίασε ο Πάνος Καμμένος, που αναφέρθηκε επίσης στα ελληνικά υποβρύχια stealth τα οποία δεν ανιχνεύονται, ενώ επεσήμανε πως τουρκικά άρματα μάχης που βρίσκονταν στον Έβρο έχουν μεταφερθεί τώρα στην νοτιοανατολική Τουρκία.

    Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, με βύθιση π.χ. μίας βάρκας με πρόσφυγες και με αφορμή στη συνέχεια την επιχείρηση διάσωσης, να «οδηγηθούμε σε δεύτερα Ίμια», είπε ότι «πρώτα απ’ όλα έχουμε το ΝΑΤΟ», υπενθυμίζοντας ότι βάσει της Συμφωνίας που υπεγράφη από όλους τους υπουργούς Άμυνας, των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, πέρσι, «όποιος διασώζεται, είτε σε ελληνικά, είτε σε τουρκικά χωρικά ύδατα, επιστρέφει στην Τουρκία».

    Αναφορικά με την επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στη χώρα μας, ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για “ασυλλόγιστη” πολιτική, διαμηνύοντας: “Δεν μπορούμε να αφήσουμε ακραία στοιχεία αναπάντητα, όπως και τον Ερντογάν, ο οποίος έχει μεταβληθεί σε ένα στυγνό δικτάτορα, να απειλεί το σπίτι μας”.

    Όταν πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία”, είπε ακόμα, υπογραμμίζοντας πως “εμείς είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και υπηρετούμε την ειρήνη. Γιατί όσο πιο έτοιμος είσαι να αποτρέψεις μια απειλή, τότε υπηρετείς την ειρήνη”.

    Όπως μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά, “όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό”.

    Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, σχολιάζοντας ότι θέτει θέμα Τσάμηδων, “εκείνων που συνεργάστηκαν με τους Ναζί, εκείνων που κατέσφαξαν τον κόσμο”.

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι “υπάρχει κίνηση κάποιων ισλαμικών οργανώσεων που χρηματοδοτούν ακραία στοιχεία στα Βαλκάνια, για να δημιουργήσουν πυρήνες” και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “ο Αλβανικός λαός δεν είναι αυτής της άποψης”.

    Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, έκανε λόγο για ισχυρή χρηματοδότηση από χώρες της Μέσης Ανατολής, μέσω Τουρκίας, προκειμένου να δημιουργήσουν θύλακες ακραίων Ισλαμιστών σε χώρες που δεν υπάρχει ακραίος Ισλαμισμός. “Δεν μπορεί να πει κανείς ότι στην Αλβανία μέχρι τώρα υπήρχε ακραίος Ισλαμισμός, ούτε στα Σκόπια”, σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι στην Ελλάδα δεν παρατηρούνται τέτοιες κινήσεις, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά όλων των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες “είναι η μεγάλη μας ασπίδα απέναντι σε οποιαδήποτε προκλητικότητα. Κανένας τζιχαντιστής δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δίωξε κάποιον λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλ. Τσίπρας: 13η σύνταξη σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος ο Ερντογάν: Απειλεί την Ελλάδα με «δυσμενείς συνέπειες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ζήσαμε κι αυτό! Ο Τσίπρας φωτογραφίζεται με τον Γκέλερ να λυγίζει… κουτάλια!



    ΣΧΟΛΙΑ