• First Top Stories

    Ο Δημήτρης Δημητρίου του Διεθνούς Αερολιμένα, οι ποινικές διώξεις και ο Χ. Σπίρτζης

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    “Ένα σακάκι”!

    Βουλευτής από τη Θεσσαλία μας μετέφερε χθες τη σκηνή από συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός διαπίστωσε πως ήταν ο μοναδικός από το πάνελ, με θέμα το φράγμα της Μεσοχώρας (έργο που ξεκίνησε πριν 31 χρόνια και κάποια στιγμή θα τελειώσει!), που δεν είχε σακάκι.

    Είχε επιλέξει μια πολύ καλοκαιρινή εμφάνιση με μπεζ παντελόνι και λευκό πουκάμισο. Ευτυχώς προθυμοποιήθηκε ένας άλλος βουλευτής της περιοχής και του έδωσε το δικό του!

    Ο κ. Αγοραστός έκανε πως δεν άκουσε το σχόλιο του ίδιου παράγοντα που τον προειδοποίησε: «Πρόσεξε, γιατί έχω μέσα το πορτοφόλι μου»!

    Μνημείο παρακμής η ΕΤΑΔ

    Μια ιδέα για τη δουλειά που έχουν να κάνουν στο Υπερταμείο μας δίνει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) η οποία διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, όπως μας μεταφέρουν στελέχη της αγοράς ακινήτων.

    Η ΕΤΑΔ (δεν) διαχειρίζεται περί τα 75.000 κρατικά ακίνητα χωρίς τα τελευταία χρόνια να έχει αλλάξει τίποτα στη λειτουργία της. Οι διευθυντές της εταιρείας, όμως, εξακολουθούν να παίρνουν τους καλούς μισθούς και 1.000 ευρώ το μήνα μέσω δαπανών! 

    Μάλλον επειδή έχουν υπογράψει εξαιρετικά επιτυχημένες συμβάσεις όπως αυτές με τον όμιλο του Παντελή Μαντωνανάκη (Helios Hotels & Resorts) για το πρώην Ξενία Λαγονησίου και το αντίστοιχο ξενοδοχείο του Ναυπλίου. Και στις δύο περιπτώσεις η δικαστική διαμάχη διαρκεί περισσότερα από 15 χρόνια, με άγνωστη κατάληξη.

    Εξαιτίας της εικόνας παρακμής στην κρατική εταιρεία, που ήταν θυγατρική του ΤΑΙΠΕΔ και τώρα έχει ενταχθεί στο υπερταμείο, κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες.

    Μία από αυτές συνδέεται με στενό συνεργάτη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ Γ. Λαζαρίδη ο οποίος δεν τον ακολουθεί όταν συναντάται με τη γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα.

    Λέγεται πως με εντολή της κας Πέρκα ο συγκεκριμένος συνεργάτης / συνεργάτιδα έχει αποκλειστεί από τις συσκέψεις. Και ας πήρε θέση σε χρόνο – ρεκόρ στην ΕΤΑΔ μετά τη μεταγραφή από το υπουργείο Αμυνας!

    Να θυμίσουμε πως στο Δ.Σ. της ΕΤΑΔ συμμετέχουν τόσο κ. Δημήτρης Τσιλιμίγκας, στενός συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, όσο και η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

    Τα μικρά έργα του ΟΛΠ ήταν μεγάλες δουλειές

    Δημήτρης Δημητρίου. Πρόεδρος ΔΑΑ

    Επειδή έχουν περάσει αρκετές ημέρες χωρίς να λάβουμε απάντηση ξαναρωτάμε: Ο κ. Δημήτριος Δημητρίου που παραπέμπεται, με το υπ’ αριθμόν 70 / 2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για “άμεση συνέργεια σε απιστία περί την υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση  με ιδιαίτερα τεχνάσματα” είναι το ίδιο πρόσωπο με τον πρόεδρο της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ);

    Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία με τα μικρά έργα (έσπαζαν σε κομμάτια μεγαλύτερα έργα!) για την οποία παραπέμπονται, με βούλευμα 290 σελίδων, 15 πρόσωπα, πρώην και νυν στελέχη του ΟΛΠ καθώς και εργολάβοι.

    Υποθέτουμε πως πρόκειται για απλή συνωνυμία και η υπόθεση δεν αφορά τον πρόεδρο του ΔΑΑ και κουμπάρο του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη.

    Εμείς δεν ανησυχούμε πάντως. Γνωρίζομε πως η διοίκηση του ΔΑΑ έχει προσλάβει την κατάλληλη εταιρεία για το crisis management!

    Την ίδια που κυκλοφορούσε πως η 20ετής παράταση της σύμβασης παραχώρησης είναι επένδυση δύο δισ. ευρώ!

    Τετρακόσια εκατομμύρια θέλει η κυβέρνηση για ΔΕΣΦΑ

    Τα πόδια της φαίνεται πως πυροβόλησε η κυβέρνηση με την ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού για τον ΔΕΣΦΑ καθώς τώρα δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο που θα δώσει τα 400 εκατ. που προσέφερε η Socar από το Αζερμπαϊτζάν.

    Χθες πήγε στα γραφεία του ΔΕΣΦΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης για να υπενθυμίσει στους υποψηφίους πως τα 400 εκατομμύρια είναι η χαμηλότερη προσφορά που μπορεί να δεχθεί η κυβέρνηση.

    Ο διαγωνισμός προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ και – αν δεν υπάρξει νέα παράταση – η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει την Δευτέρα. Το δυστύχημα είναι πως τους έχουν πάρει χαμπάρι οι υποψήφιοι, όπως η ιταλική Snam, και ζητούν διευκολύνσεις ώστε να προσφέρουν τα 400 εκατομμύρια…



    ΣΧΟΛΙΑ