• First Top Stories

    Άγριος πόλεμος στον Ελλάκτωρα. O Καλλιτσάντσης λέει στον Κούτρα να φύγει τώρα. Μπόμπολας και Θεοδωρίδης τα πρόσωπα-κλειδιά

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ
    Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγάπη μόνο: Η αγάπη ξεχειλίζει στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ταπεινός σχολιογράφος σας (έτσι θα έγραφαν στον Economist!). Γι’ αυτό και η συμβιβαστική πρόταση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Λεωνίδας Μπόμπολας ώστε να θάψουν τα τσεκούρια του πολέμου οι αδελφοί Καλλιτσάντση και ο Δημήτρης Κούτρας πήγε στο βρόντο. Ο Λ. Μπόμπολας πρότεινε να μοιραστεί το ποσόστο του 10%, που κατείχε ο Γ. Τζιβέλης και πωλεί μέσω πλειστηριασμού η Alpha Bank, ανάμεσα στους Δημήτρη και Σάκη Καλλιτσάντση και στον Δημήτρη Κούτρα. Να μην συμμετάσχει, δηλαδή, αυτός στη μοιρασιά του 10%.

    Δημήτρης Κούτρας. Αντιπρόεδρος Ελλάκτωρ
    Δημήτρης Κούτρας. Αντιπρόεδρος Ελλάκτωρ

    Μαθαίνουμε πως η πρόταση απερρίφθη ταχύτατατα από την πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση με το επιχείρημα πως αδυνατούν πλέον να συνυπάρξουν με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Δημήτρη Κούτρα. Ούτως ή άλλως ο τελευταίος δεν λέει πλέον ούτε καλημέρα με τον συνονόματό του Δημήτρη (Καλλιτσάντση)! Ο ένας χρεώνει στον άλλο τις περιπέτειες, με τις συνακόλουθες ζημιές, του ομίλου στο εξωτερικό. Είτε πρόκειται για το Κατάρ και την περίφημη “Χρυσή Γραμμή” του μετρό της Ντόχα, είτε για τα έργα στη Σερβία που δε λένε να τελειώσουν εδώ και χρόνια.

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.
    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Προεδρος Ελλάκτωρ

    Η πλευρά Καλλιτσάντση ενημέρωσε τον Λ. Μπόμπολα πως το πρόβλημα είναι ο Δημ. Κούτρας. Αν πάντως γίνονταν δεκτή η πρόταση του ειρηνοποιού, το συνολικό ποσοστό των δύο αδελφών Καλλιτσάντση θα έφτανε το 15% (όσο κατέχει και η οικογένεια Μπόμπολα) και του Δημήτρη Κούτρα το 10%. Το χαμηλό προφίλ και η σεμνότητα του Λ. Μπόμπολα έρχονται σε αντίθεση με τον …οδοστρωτήρα Κούτρα.

    Αρτέμης Θεοδωρίδης. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Alpha BAnk
    Αρτέμης Θεοδωρίδης. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Alpha BAnk

    Φαίνεται πως δεν υπάρχει επιστροφή στην κρίση κορυφής του ΕΛΛΑΚΤΩΡ και πως η διαμάχη θα τελειώσει με την αποχώρηση της μίας ή της άλλης πλευράς. Πότε; Μέχρι το τέλος του εξαμήνου λένε στελέχη του ομίλου που ανησυχούν πλέον ανοικτά για το μέλλον της ισχυρότερης κατασκευαστικής εταιρείας της χώρας. Πάντως η μετοχή από τις αρχές του χρόνου έχει σημειώσει σημαντική άνοδο από τα 1,10 ευρώ στα 1,39 ευρώ. Η άνοδος οφείλεται στο γεγονός ότι για το πακέτο των μετοχών του 10% έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (όπως έχει γράψει παλαιότερα το mononews.gr ) και ανεξάρτητοι επενδυτές.  Το μέγα ερώτημα είναι τι θα κάνει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Αρτέμης Θεοδωρίδης ο οποίος πρέπει σύντομα να λάβει μια απόφαση σε ποιον θα πουλήσει το πακέτο των μετοχών.

     Ποιος Τζανακόπουλος;

    Οποιος άκουσε τον ταλαίπωρο κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημ. Τζανακόπουλο στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα διαπίστωσε πως άρχισε να ακροβατεί (λεκτικά) στην ερώτηση για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές που αφορά στη ΔΕΗ. Ο συμπαθής συνεργάτης του πρωθυπουργού είπε κάποια συνθήματα, ένα – δύο κοσμητικά επίθετα και σταμάτησε.

    Μετά από λίγο, όμως, στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Νίκος Μπουλαξής τόνισε πως η κυβέρνηση δεν παζαρεύει μόνο την πώληση λιγνιτικών μονάδων όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Σταθάκης και επαναλαμβάνουν τα γνωστά εξαπτέρυγα, αλλά και υδροηλεκτρικών!

    Ολα δείχνουν πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα κάνει τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις από καταβολής της Ελλάδας, το κανονικό ξεπούλημα το οποίο κατήγγειλε επί χρόνια.

     Η μάχη συνεχίζεται στη HSW

    Η οικογένεια Grimaldi έχει βγάλει το πορτοφόλι και το κουνάει, αλλά η τύχη της Hellenic Seaways δεν έχει κριθεί. Το νέο ματς έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαϊου, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα διεξαχθεί ή θα υπάρξει νέα αναβολή. Θα υπάρξουν άραγε εξελίξεις μέχρι τότε και στη διαδικασία πώλησης του ποσοστού που κατέχει η Πειραιώς στην ακτοπλοϊκή εταιρεία;

    Πατησίων και Στουρνάρη γωνία

    Η είδηση δεν είναι, βεβαίως, πως βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα της πάλαι ποτέ κραταιάς αλυσίδας βιβλιοπωλείων και καταστημάτων τεχνολογίας “Παπασωτηρίου”. Η είδηση είναι πως το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στη γωνία Πατησίων και Στουρνάρη εκτιμήθηκε στα 100.000 ευρώ! Τόση λέει ο εκτιμητής πως είναι η εμπορική του αξία! Πιθανώς θεωρεί πως είναι καλός χώρος για αποθήκευση μολότοφ για αντιεξουσιαστές και ναρκωτικών ουσιών για τους διακινητές που ελέγχουν τη Στουρνάρη και τους παρακείμενους δρόμους όταν νυχτώσει. Οι παλαιότεροι θυμούνται πως κάποτε στον ίδιο δρόμο πραγματοποιούνταν σχεδόν το 50% – 70% των συνολικών πωλήσεων της ελληνικής αγοράς προσωπικών υπολογιστών, με σειρά καταστημάτων. Το κατάστημα του ισογείου στην ίδια γωνία έχει εμπορική αξία 120.000 ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο εκτιμητή.

     Κλόκοβα – Παρίσι: 1 – 1

    Η φαιδρή χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών για το μπάχαλο της Δευτέρας του Πάσχα στην Ιόνια Οδό και οι εξίσου αστείες παρεμβάσεις παραγόντων της αντιπολίτευσης απελπίζουν και τον πλέον αισιόδοξο για την κατάσταση της χώρας. Κάποιοι της προηγούμενης κυβέρνησης ξεχνούν τις φιέστες Σαμαρά – Βενιζέλου, όταν δήθεν επανεκκίνησαν τα έργα, με μπουλντόζες και μηχανήματα που ήρθαν για τη γιορτή και αποχώρησαν στη συνέχεια.

    Τους το θύμισε ο Χρ. Σπίρτζης που μοίρασε και βίντεο! Μερικές φορές η σιωπή είναι χρυσός! Ούτως ή άλλως ο Σπίρτζης είχε ήδη εκτεθεί με τα πανηγύρια των δύο προηγούμενων εβδομάδων. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση ήταν αναμενόμενη. Αλλά βλέπετε η χώρα δεν έχει άλλα προβλήματα από την κίνηση στην Κλόκοβα. Αφού όπως λέει και ο υπουργός Υποδομών κίνηση παρουσιάζεται και στο Παρίσι και στο L.A.



    ΣΧΟΛΙΑ