• First Top Stories

    The Wise man: Γιατί ο Γκριμάλντι συνεχίζει τον πόλεμο με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Νέο επεισόδιο στον πόλεμο Γκριμάλντι – Βαρδινογιάννη 

    Emanouele Grimaldi . Επικεφαλης Grimaldi Group Minoan Lines Μινωικές Γραμμές
    Emanouele Grimaldi . Επικεφαλης Grimaldi Group

    Νέο επεισόδιο στον πόλεμο μεταξύ του Ιταλού εφοπλιστή Εμανουέλε Γκριμάλντι και του πρώην προέδρου της Hellenic Sea Ways, Ιωάννη Βαρδινογιάννη σηματοδοτεί το αίτημα τις εταιρείας Μινωικές Γραμμές (συμφερόντων Γκριμάλντι) για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με αντικείμενο τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου.

    Και όλα αυτά λίγο πριν  την προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το προς πώληση ποσοστό της Πειραιώς, η εισηγμένη ζητά τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με αντικείμενο τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου.

    Οι  «Μινωικές Γραμμές» οι οποίες κατέχουν το 48,53% της HSW ζητούν διαχειριστικό έλεγχο για τα πεπραγμένα της διοίκησης της HSW. Όπως αναφέρουν οι Μινωϊκές Γραμμές σε ανακοίνωσή τους, κατά την περίοδο του ελέγχου της HSW από την Εκτελεστική Διοίκηση της ΑΝΕΚ , τα οικονομικά αποτελέσματα της HSW εμφάνισαν αισθητή επιδείνωση, ιδίως κατά τα έτη 2010-2013.

    Μάλιστα αποδίδουν ευθύνη στα εκτελεστικά μέλη υπό τον τότε εκτελεστικό Πρόεδρο της HSW και στις ολέθριες όπως λένε επιχειρηματικές επιλογές τους.

    Την περίοδο εκείνη πρόεδρος της HSW ήταν ο Ιωάννης Σήφης Βαρδινογιάννης με αντιπρόεδρο τον Αντώνη Αγαπητό.

    Ο όμιλος Γκριμάλντι είχε ξεκινήσει τον πόλεμο σε βάρος της πλευράς Βαρδινογιάννη με διάφορες νομικές ενέργειες, ο οποίος σημειωτέον αποχώρησε από τη θέση αυτή τον Ιούνιο του 2013, ώστε ο όμιλος Γκριμάλντι να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας.

    Καπνική Μιχαηλίδης: Πώς προέκυψαν τα ελλείμματα στα αποθέματα; – Έκκληση να επιτραπούν οι εξαγωγές

    Σήμερα θα ασχοληθούμε με την υπόθεση της καπνικής Μιχαηλίδης και της ΠΑΕΓΑ και με τα καπνά που “χάθηκαν” από τις αποθήκες. Η πλευρά της καπνικής Μιχαηλίδης αποδίδει τη διαφορά που βρέθηκε στον όγκο και το βάρος των καπνών κατά την επεξεργασία του προϊόντος, που είχε εισαγάγει από την Τουρκία.

    Τι συνέβη; Η εταιρεία επεξεργαζόταν τις ποσότητες καπνού και προέκυπτε διαφορά βάρους. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι εάν τα πρώην στελέχη της ΠΑΕΓΑΕ γνώριζαν γι΄ αυτή τη διαφορά και εξέδιδαν τίτλους σε σχέση με το αρχικό βάρος.

    Εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο τότε οι ευθύνες βαραίνουν και όσους υπέγραφαν τους τίτλους ιδιοκτησίας από την πλευρά της ΠΑΕΓΑΕ ΑΕ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της; εταιρείας, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, την περίοδο 2007 – 2016 η εταιρεία είχε εισάγει 91 εκατομμύρια κιλά, χωρίς δασμούς, καπνά με παλιές επεξεργασίες από Τουρκία. Όλα αυτά όπως είπε πιστοποιήθηκαν από ορκωτούς λογιστές όπως επίσης και η απώλεια βάρους που θα υπήρχε.

    Η αλήθεια είναι πάντως ότι πλέον στην ΠΑΕΓΑΕ ΑΕ (θυγατρική της Εθνικής) υπάρχει νέα διοίκηση καθώς η προηγούμενη αποπέμφθηκε μετά την αποκάλυψη του ελλείμματος που κάποιοι λένε ότι προσεγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία πάντως αυτούς τους πέντε μήνες που απαγορεύονται οι εισαγωγές της έχει υποστεί απώλειες εσόδων εκατομμυρίων ευρώ. Εξ΄ου και έχουν βγει στα κάγκελα και οι εργαζόμενοι και τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει μια επικοινωνιακή εκστρατεία στα ΜΜΕ.

    Αυτό που ζητούν και το ζητεί και η εταιρεία είναι να επιτραπούν οι εξαγωγές από τις ποσότητες που υπάρχουν στις αποθήκες, να τις εξάγουν εκεί που υπάρχουν συμβόλαια και υποχρεώσεις και να μπει ρευστό στα ταμεία της εταιρείας. Αλλιώς πάει για κλείσιμο…

    Στέλεχος της Cosco και του ομίλου Βενιάμη στην παρουσίαση του βιβλίου του Ροδόπουλου 

    Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά παρουσίασε την Τετάρτη το βιβλίο του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, OnLine Data και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Νίκος Ροδόπουλος.

    Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης ήταν οι κκ. Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του ΣΕΒ, Παντελής Κούκος, τ. Πρόεδρος ΣΕΣΜΑ, Μέλος ExCo Feaco –Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ, Γιάννης Περλεπές, Γενικός Διευθυντής εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική» και ο Χρήστος Ζαρίφης, Δημοσιογράφος, Εκδότης των Market Leader/ Logistics Leader.

    Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η επικοινωνιολόγος Κατερίνα Λαδοπούλου.  πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι στην παρουσίαση παρευρέθη o εμπορικός διευθυντής της Cosco, Αναστάσιος Βαμβακίδης όπως επίσης και ο κ. Αχλαδέας της Golden Cargo του ομίλου Βενιάμη,

    Έρχεται τροπολογία για την πώληση των ΕΑΣ Ελευσίνας 

    Τροπολογία για την πώληση των ΕΑΣ Ελευσίνας αναμένεται να έρθει το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή όπως πληροφορείται η στήλη. Η τροπολογία την οποία επεξεργάζονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παρακάμπτει τα όποια προβλήματα προκύπτουν στην πώληση του οικοπέδου στα ΕΛΠΕ.

    Από την πώληση τα ΕΑΣ θα βάλουν στα ταμεία τους αρχικά περί τα 10 εκατ. ευρώ. Χρήματα τα οποία θα δώσουν μια μικρή ανάσα ρευστότητας στην εταιρεία καθώς η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο κόκκινο με τις οφειλές να ανέρχονται σε 40 εκατ. Ευρώ.

    ΔΕΗ: Δεν φταίμε εμείς για τα χρέη σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ 

    Αποποιείται των χρεών της σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ αναφορικά με τα χρέη που έχει προς αυτούς στο υπόμνημά της το οποίο έχει στείλει στη ΡΑΕ.

    Η ΔΕΗ ουσιαστικά υποστηρίζει πως οι μόνες οφειλές της επιχείρησης έχουν να κάνουν με τη μη είσπραξη των ρυθμιζόμενων χρεώσεων των διαχειριστών τις οποίες τις χρησιμοποιεί για να καλύψει άλλες υποχρεώσεις της. Άρα η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι οι οφειλές της προέρχονται ουσιαστικά από χρήματα που δεν έχει εισπράξει.

    Δεν παύουν ωστόσο να είναι οφειλές θα πρέπει να σημειώσουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ