• First Top Stories

    Τρομακτική αύξηση 1 δισ. ευρώ σημείωσαν τα κόκκινα δάνεια τον Ιανουάριο

    κόκκινα δάνεια δανειολήπτες


    Τα κόκκινα δάνεια εκτοξεύτηκαν τον Ιανουάριο κατά 1 δισ. ευρώ, γεγονός που οδήγησε στην ανατροπή της πτωτικής τάσης που είχε επιτευχθεί τους προηγούμενους μήνες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η μεγάλη αυτή αύξηση έχει θορυβήσει τις τράπεζες για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν συμφωνηθεί με τον SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) για το α’ τρίμηνο του 2017.

    Η αύξηση του 1 δισ. ευρώ οφείλεται σε παράγοντες όπως η αβεβαιότητα αλλά και το ότι αρκετοί κόκκινοι δανειολήπτες έπαυσαν να καταβάλλουν τις δόσεις τους καθώς ανέμεναν το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που κατατέθηκε στις 15 Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι προβλέπει το νομοσχέδιο.

    Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, μαζί με τη διευθέτηση του αναβαλλόμενου φόρου, πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα καθώς αποτελούν ζωτικής σημασίας παράγοντες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι τράπεζες.

    Επίσης, το ζήτημα του να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση έχει τεράστια βαρύτητα καθώς η αβεβαιότητα και η επαναφορά του θρίλερ του Grexit έχει οδηγήσει σε στασιμότητα, κάτι που έχει δώσει σε πολλούς το βήμα και τη δυνατότητα να παραμένουν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με τη δικαιολογία ότι περιμένουν την έκβαση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και Θεσμών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurogroup ώρα μηδέν: Επιχειρείται «προσύμφωνο» με παρεμβάσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστική έκθεση-φωτιά του ΔΝΤ προβλέπει κρίση για την Ελλάδα ως το 2050

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έτινγκερ: Κακή συμβουλή προς την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη



    ΣΧΟΛΙΑ