• First Top Stories

    Σκάνδαλο Samsung: Συνελήφθη ο Πρόεδρος του ομίλου (video)

    Samsung


    Ο γόνος της πιο πλούσιας οικογένειας στη Νότιο Κορέα και πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung Group, ο 48χρονος Τζέι Λι συνελήφθη νωρίς το πρωί για συμμετοχή στο τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.

    Ο 48χρονος Λι, συνελήφθη στο Κέντρο Συλλήψεων της Σεούλ και κρατείται σ’ ένα απλό κελί που διαθέτει τηλεόραση κι ένα μικρό γραφείο, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της διοίκησης της φυλακής.

    Ο τεχνολογικός κολοσσός της Νότιας Κορέας, κατηγορείται ότι έκανε δωρεές σε ιδρύματα μη- κερδοσκοπικού χαρακτήρα στα οποία ηγείτο ένας έμπιστος συνεργάτης της προέδρου Παρκ Γκέουνι-χιε. Οι δωρεές πιστεύεται ότι γίνονταν προκειμένου η εταιρία να γίνεται δέκτης πολιτικών ανταλλαγμάτων και ευνοϊκής μεταχείρησης από την κυβέρνηση.

    Aργά το βράδυ της Πέμπτης ώρα Ελλάδος, δικαστήριο της χώρας αποδέχθηκε αίτημα του εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση για την σύλληψη του προέδρου του ομίλου Samsung, Τζέι Λι.

    samsungΑντίθετα το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση για σύλληψη και του προέδρου της εταιρίας SamsungElectronics Co Ltd Παρκ Σανγκ-τζιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομοσπονδίας Ιππασίας της χώρας.

    Ο Τζέι Λι έχει ανακριθεί ξανά για την ίδια υπόθεση τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά τότε το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του εισαγγελέα για σύλληψη, θεωρώντας ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία εις βάρος του υπόπτου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Γιατί το «Grexit» έγινε και πάλι αγαπημένη λέξη στα χείλη των διεθνών αναλυτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσωρινή λύση για το “ακέφαλο” ΤΧΣ



    ΣΧΟΛΙΑ