• ESG Today

    Μιχάλης Στασινόπουλος (Viohalco): Ζητάμε να μπορούμε να είμαστε αναταγωνιστικοί – Η Πολιτεία να άρει τα αντικίνητρα

    Μιχάλης Στασινόπουλος εκτελεστικός διευθυντής της Viohalco και πρόεδρος της ElvalHalcor

    Μιχάλης Στασινόπουλος εκτελεστικός διευθυντής της Viohalco και πρόεδρος της ElvalHalcor


    Την ανάγκη η Πολιτεία να στηρίξει την ελληνική βιομηχανία, τόνισε ο Μιχάλης Στασινόπουλος εκτελεστικός διευθυντής της Viohalco και πρόεδρος της ElvalHalcor, μιλώντας χθες στο Economist.

    Σημείωσε, ότι αν και η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα υπολείπεται από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει να αναληφθούν δράσεις για να αναπτυχθεί.

    Οι εταιρείες της Viohalco πρωτοστατούν στις λύσεις για την ενεργειακή μετάβαση, προμηθεύοντας διεθνείς αλυσίδες αξίας, και ταυτόχρονα ο όμιλος δίνει έμφαση τόσο στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος με εξοικονόμηση ενέργειας και έμφαση στην ανακύκλωση όσο και στην προώθηση της καινοτομίας.

    Η μετάβαση είναι πιεστική

    «Η μετάβαση είναι πιεστική», τόνισε ο κ. Στασινόπουλος, «αισθανόμαστε την πίεση από τις αγορές και τους πελάτες μας. Όλες οι εταιρείες δίνουν πια έμφαση στα θέματα της βιωσιμότητας και πρέπει να μπορεί η Πολιτεία να σταθεί στη βιομηχανία γιατί καμιά χώρα δεν έχει αναπτυχθεί χωρίς μεταποίηση», σημείωσε.

    «Περιμένουμε το κράτος να άρει τα αντικίνητρα και να προωθήσει κίνητρα, έχουμε τα προϊόντα την έρευνα και ανάπτυξη και υπάρχει ημαγιά στη χώρα για να βελτιωθούν οι επιδόσεις της και να επιτευχθεί η ανάπτυξη», σημείωσε.

    «Δεν γίνεται μια βιομηχανία να προμηθεύει εταιρείες που βρίσκονται στο επίκεντρο των μεγάλων τάσεων και αλλαγών, να μην ακολουθεί τους στόχους και τις προδιαγραφές και να μη ρυθμίζει τις πολιτικές της, ώστε να παρουσιάζει καινοτόμες λύσεις και προϊόντα ακόμα πιο “πράσινα”.»

    Περισσότερα κίνητρα

    Γι’ αυτό και ζήτησε η Πολιτεία να δώσει περισσότερα κίνητρα για την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που κινούνται προς την «πράσινη» μετάβαση.

    «Είμαστε η πρώτη εταιρεία που εγκρίθηκαν οι σωλήνες της για υδρογόνο στην Ευρώπη. Τα καλώδιά μας πρωταγωνιστούν σε πολύ μεγάλα έργα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη όλων των σύγχρονων τάσεων και των πολιτικών», συνέχισε. Και κάλεσε την κυβέρνηση να άρει όλα τα αντικίνητρα, μελετώντας τι κάνουν οι άλλες χώρες για τη βιομηχανία τους.

    «Θέλουμε να ανταγωνιστούμε, αλλά με τη βιομηχανία και την Πολιτεία δίπλα δίπλα. Καμία οικονομία δεν πήγε μπροστά χωρίς βιομηχανία και μεταποίηση. Η διάθρωση της Ελλάδας είναι ευρεία και πλατιά. Οι εξαγωγές είναι χαμηλές, αλλά υπάρχει καλή παραγωγή, όπως και επιστήμονες που δουλεύουν στη βιομηχανία, οι οποίοι είναι κορυφαίοι. Υπάρχει η μαγιά για να φτιάξουν τα νούμερα, να αυξηθεί η πίτα και να ανέβει το βιοτικό επίπεδο», κατέληξε ο κ. Στασινόπουλος στο συνέδριο του Economist.

    Διαβάστε επίσης:

    Viohalco: Επενδύσεις €300 εκατ. το 2023 – Ανθεκτική χάρη στη Cenergy

    ΡΑΑΕΥ: Σήμερα η προκήρυξη του δεύτερου διαγωνισμού για την αποθήκευση ενέργειας

    ΔΕΣΦΑ-ΔΕΠΑ Εμπορίας: Πισωγύρισμα και αύξηση στο κόστος φυσικού αερίου φέρνει ο νέος νόμος



    ΣΧΟΛΙΑ