• Επι-θετικά

    Μεσαιωνικοί αφορισμοί, μάγισσες και μαύρες γάτες κι ένα κόμμα για τη Βουλή

    Επι-θετικά


    Μερικά χρόνια πριν, ενώ εμείς στο «νότο» τσακωνόμασταν μεταξύ μας, στέλναμε το Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες και κάναμε τον Τσίπρα πρωθυπουργό, βάζαμε μνημόνια και προσκυνούσαμε την τρόικα, γενικώς δηλαδή περί άλλων ασημάντων τυρβάζαμε, βορειότερα, στη χλοερή Πιερία, εις ανήρ, που έμελλε να αναδειχθεί σε αρχηγό κόμματος δεν έχανε τον καιρό του με αυτά τα βαρετά επίγεια και ευτελή ζητήματα. Έβλεπε μακριά, οραματιζόμενος τη στιγμή, που θα τουιτάριζε «Πάνω από το πτώμα μας θα εμβολιάσουν τα παιδιά μας στα σχολεία», θα έριχνε ομοβροντίες για το «άθεο και δαιμονοκρατούμενο κοινοβούλιο», ενώ έμπλεος αγανάκτησης θα διακήρυττε, ότι «το κράτος επιδιώκει να παίρνει τα παιδιά από την οικογένεια και να τα δηλητηριάζει με τις μαγαρισιές που δηλητηριάζουν σήμερα όλη την κοινωνία μας. Αυτό σημαίνει διευρυμένο ωράριο και ολοήμερο σχολείο»!

    Ο Δημήτρης Νατσιός και το κόμμα του «Νίκη», που έφθασε στο 2,9% στις εκλογές και με τις νέες δημοσκοπήσει ενδέχεται και να μπει στη Βουλή μπορεί γεννά αυθορμήτως τον γέλωτα με τα παρωχημένα κατά μία και δύο και τρεις εκατονταετίες λογύδριά του, όμως η απήχησή του προκαλεί ανατριχίλα. Γιατί όταν ένας τύπος, έχων σώας τας φρένας –αφού κυκλοφορεί ελεύθερος- λέει ότι τα εμβόλια μετατρέπουν τους ανθρώπους σε μαγνήτες και αντί να τον μαζέψουν, τον ψηφίζουν κιόλας, το γεγονός ξεφεύγει από τα όρια του γελοίου.

    Απόδειξη, η πρωτοφανής σε ταχύτητα παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, καλώντας ιερωμένους και παραθρησκευτικούς να απέχουν των «πολιτικών ζυμώσεων». Γιατί εκείνος ως εκ της θέσεώς του γνωρίζει πολύ καλά, τι συμβαίνει στα χαμηλά του κλήρου. Κι ακόμα καλύτερα, τι συμβαίνει στα μοναστήρια και ιδίως στο Άγιον Όρος, όπου μονές ολόκληρες είχαν συνταχθεί με τους αντιεμβολιαστές, όπου ο ρωσικός εθνικισμός έχει παρεισφρήσει για τα καλά, ευλογώντας τον Πούτιν και όπου ο Νατσιός αναζητεί την σύνδεσή του με τον Άγιο Παΐσιο.

    Αλλά δεν είναι ο πρώτος διδάξας. Ανεμβολίαστοι συνωμοσιολόγοι, που ξεπηδούσαν από κάθε γωνιά της χώρας, μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, ομοίως και ακροδεξιών, ο καθένας με τη δική του υστερία, διάνθισαν αλλά και προκάλεσαν προβλήματα σε όλη την περίοδο του κορωνοϊού. Κανείς δεν αναρωτήθηκε, τι απέγιναν κι αν ανένηψαν, εκείνοι όμως είχαν βρει τον αρχηγό τους, που στοχεύει «να εμπνεύσει, συνενώσει και συστρατεύσει κάθε ζωντανή, σοβαρή, έντιμη και ανιδιοτελή συνείδηση, σε έναν ιερό αγώνα να ξαναχτίσουμε από τα πολιτικά θεμέλια την πατρίδα μας».

    Τι σημαίνει όλη αυτή η αρλούμπα; Τα πάντα και τίποτε. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να προσηλυτισθούν κάποιοι απλώς συντηρητικοί ή αφελείς άνθρωποι αλλά και να πιάσουν το νόημα οι ψεκασμένοι, οι ομοφοβικοί και άλλοι παρομοίου φυράματος.

    Άκυρο λοιπόν στις αμβλώσεις, διότι προφανώς και η γυναίκα δεν έχει δικαίωμα στο σώμα της. Στο πυρ το εξώτερο οι ομοφυλόφιλοι – πόσο μάλλον οι γάμοι μεταξύ τους- πέραν των άλλων μάλιστα, και γιατί, αν γίνει πόλεμος δεν θα πάνε να πολεμήσουν! Όχι και στο μάθημα σεξουαλικής συμπεριφοράς «στο οποίο τα παιδιά μας διδάσκονται την αφύσικη χρήση του σώματός τους και κάθε άλλον παραλογισμό της νεοταξικής ατζέντας», κατά δήλωσή του.

    Μακριά από ηλεκτρονικές ταυτότητες και από τον προσωπικό αριθμό κάθε πολίτη, διότι το «ηλεκτρονικό φακέλωμα έχει προφανή εσχατολογικό χαρακτήρα». Κοινώς δηλαδή, είναι του διαβόλου πράγματα.

    Μεσαιωνικού τύπου αφορισμοί και μόνον μάγισσες και μαύρες γάτες δεν μας λέει, ότι θα κυνηγήσουν, γιατί όλοι οι άλλοι είμαστε υποψήφιοι. Ένας αχταρμάς με συγκεκριμένο όμως, θεοκρατικό στόχο άκρως επικίνδυνο.
    Ας πω λοιπόν ό,τι έλεγαν για το Ναζισμό: Ότι αν δεν το πνίξεις μικρό το φίδι, όταν μεγαλώσει θα σε πνίξει εκείνο. Σαφές;

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ